Fall Leaf Zentangle - мали канти за мали раце

Комбинирајте ја уметноста на zentangle и забавната тема на есенските лисја за лесна уметничка активност за деца. Нацртајте листови од зентангл на нашиот бесплатен шаблон за листови за печатење користејќи неколку основни материјали. Клучот за успехот е во формата! Истражете ги уметничките активности што можат да се направат за деца и ајде да се заплеткаме!

ZENTANGLE ЛИСЈА ЗА ДЕЦА

FALL ZENTANGLE

Зентангл е непланирана и структурирана шема која обично се создава на мали квадратни плочки во црно-бело. Моделите се нарекуваат замрсеци.

Можете да направите заплеткување со една или комбинација од точки, линии, криви итн. Уметноста на Zentangle може да биде многу релаксирачка бидејќи нема притисок да се фокусирате на крајниот резултат.

МОЖЕ ДА ВИ СЕ САКА И: Процес уметност за деца

Нацртајте шаблони на зентангл на нашите листови што може да се печатат подолу за да направите свој сопствен зентангл. Релаксирачка и внимателна уметност за деца од сите возрасти! Ајде да почнеме!

ПОВЕЌЕ ЗАБАВНИ шаблони на ZENTANGLE КОИ ДА СЕ ПРОБАТЕ

 • Zentangle уметнички идеи
 • Heart Zentangle
 • Shamrock Zentangle
 • Zentangle Велигденски јајца
 • Зентангл за Денот на планетата Земја
 • Зентангл тиква
 • Мачка Зентангл
 • Зентангл за Денот на благодарноста
 • Божиќни зентангл

ЗОШТО СЕ ПРОЦЕЦИРА УМЕТНОСТА СО ДЕЦА?

На што мислите кога мислите на детските ликовни активности? Снешко од бел слез? Цвеќиња со отпечатоци? Орнаменти од тестенини?

Иако нема ништо лошо во овие лукави проекти, сите тие имаат по еденнешто заедничко. Фокусот е на крајниот резултат. Вообичаено, возрасен има направено план за проект кој има една цел на ум и не остава многу простор за вистинска креативност.

За децата, вистинската забава (и учење) е во процесот, а не производот! Оттука, важноста на процесната уметност!

Децата се љубопитни, сакаат нивните сетила да оживеат. Тие сакаат да го чувствуваат и мирисаат, а понекогаш дури и да го вкусат процесот. Тие сакаат да бидат слободни да ги остават своите умови да талкаат низ креативниот процес.

Како можеме да им помогнеме да ја достигнат оваа состојба на „проток“ - (ментална состојба да се биде целосно присутен и целосно нурнат во задача)? Процесни уметнички активности! Кликнете овде за повеќе идеи за процесна уметност!

КЛИКНЕТЕ ТУКА ЗА ДА ГО ДОБИЕТЕ ВАШИОТ БЕСПЛАТЕН LEAF ZENTANGLE!

LEAF ZENTANGLE шаблони

Исто така, уживајте во нашиот печатач дали повеќе би сакале прашања за есен !

ПОРАБОТКИ:

 • Шаблон за есенски лисја
 • Правилник
 • Обележувачи во боја

ИНСТРУКЦИИ:

ЧЕКОР 1: Испечатете го шаблонот со лист zentangle.

ЧЕКОР 2: Дизајнирајте го вашиот зентангл со различни модели. (ленти, кругови, бранови).

ЧЕКОР 3: Обојте ги вашите дизајни со маркери.

ПОВЕЌЕ ЗАБАВНИ ЕСЕНСКИ АКТИВНОСТИ ЗА ДЕЦА

Есенски СТЕМ АктивностиАктивности за наука за тикваАктивности со желадиРецепти за есенски лиги10 јаболка на најдобрите активностиУметнички активности со листови

Направете лист ZENTANGLE ЗА ЕСЕН

Кликнете на сликата подолу или на врската за повеќе забавни есенски проекти за деца.

Скролај на врв