Поп-ап кутија за Денот на вљубените - мали канти за мали раце

Покажи дека твојата љубов се појавува на овој Ден на вљубените со симпатичен и забавен проект за изработка на хартија со скокачки кутии! Забавувајте се со вашето дете или ученик создавајќи изненадувачка картичка за вљубените поп-ап кутија, додека тие учат фини моторни вештини и добиваат шанса да експериментираат со хартиена пружина. Отворете ја кутијата и симпатична був излегува со срце само за вас!

ПРАВЕТЕ ГО ВАЛЕНТИНСКО СРЦЕ POP UP BOX

VALENTINE POP UP BOX

Уживавме во толку многу активности за Денот на вљубените со срдечна тема, кои вклучуваа уметност, наука, математика, сензорна игра и фини моторни вештини!

Ајде да ги искористиме празниците и годишните времиња за да создадеме забавни теми за учење. Тоа е совршен начин да ги задржите децата ангажирани и тони да се забавуваат додека сè уште учат нешто важно.

Прочитајте за да дознаете како да направите своја картичка за Валентин pop-up кутија. Погрижете се да го добиете нашиот бесплатен шаблон за скокачки кутии за печатење за да започнете!

КЛИКНЕТЕ ТУКА ЗА ДА ГО ДОБИЕТЕ ВАШИОТ БЕСПЛАТЕН ВАЛЕНТИНСКИ ПОП АП-КУТИЈА!

Занаетчиство со поп-ап кутии за вљубените

ИЗРАБОТКИ:

  • Препкачка кутија за печатење
  • Картон
  • лепак
  • ножици

КАКО ДА НАПРАВЕТЕ КАРТИЧКА КАРТИЧКА POP UP BOX

ЧЕКОР 1. Испечатете ги двете страници на картички.

ЧЕКОР 2. Исечете ја кутијата по сите страни, вклучително и јазичиња.

ЧЕКОР 3. Преклопете ги сите јазичиња надолу по испрекинати линии. Преклопете линии помеѓу сите страни на кутијата, капакот и дното надолу.

ЧЕКОР 4. Нанесете лепак напредниот дел од јазичето А и залепете го на внатрешната страна од дното на кутијата. Повторете го овој чекор со јазичињата B и C.

ЧЕКОР 5. Нанесете лепак на предната страна на јазичето D и прилепете се на внатрешната страна на соседната страна на кутијата.

ЧЕКОР 6. Исечете го животното и исечете ги 4-те розови ленти.

ЧЕКОР 7. Залепете 2 ленти заедно, преклопувајќи ги краевите за да формираат прав агол.

ЧЕКОР 8. Преклопете ја долната лента одозгора, држејќи ги парчињата цврсти и аголот рамномерно на квадрат. Направете го истото со другата лента. Продолжете со превиткување на долната лента над горната, додека не стигнете до крајот.

ЧЕКОР 9. Нанесете лепак на краевите и закачете ги преостанатите 2 ленти. Продолжи да одиш. Кога ќе ја завршите пружината за хартија, залепете ги последните краеви.

ЧЕКОР 10. Центрирајте и прикачете го животното на врвот на пружината.

ЧЕКОР 11. Нанесете лепак на дното на пружината, а потоа залепете го до центарот на внатрешното дно на кутијата. Можеби ќе треба малку да го свиткате горниот или долниот дел од животното за да се искриви назад за да се уверите дека не ги допира страните на кутијата.

Забава ИДЕЈА ЗА ПРЕДИЗВИК СТЕМ: Експериментирајте со пружината за да го натерате животното да искочи на различни начини. Обидете се да направите подолга или пократка пружина за да ги видите разликите.

ПОВЕЌЕ ЗАБАВНИ ЗАНАЕТИ ЗА Денот на вљубените

Погледнете: 16 Валентин картички за деца DIY

3D Валентин занаетСрцеPapercraftHeart LuminaryCrystal HeartsTe Dye Valentine CardScience Valentines

Направете HEART POP UP BOX КАРТИЧКА ЗА ДЕНОТ НА ВЕНТАЈН

Кликнете на сликата подолу или на линк за повеќе лесни занаети за деца за вљубените.

Скролај на врв