Тест за вкус на бонбони со чоколадо - мали канти за мали раце

Тест за вкус на бонбони? Зошто да не! Што правите ако имате премногу бонбони? Празниците се одлично време за малку наука за бонбони како овој тест за вкус на бонбони за 5 сетила. Штотуку го завршивме Ноќта на вештерките овде и имаме повеќе од нашиот фер удел на бонбони со забавна големина. Сега кога го изедовме нашиот фер дел, време е да испробаме некои забавни активности по математика и бонбони од науката!

ЗЕМЕТЕ ГО ПРЕДИЗВИК ЗА ТЕСТОТ ЗА ВКУС НА БОЛБОНИ!

Тест за вкус на бонбони

Овој тест за вкус на бонбони 5 активност за сетила е совршен лек за мојата Синот постојано бараше повеќе бонбони за Ноќта на вештерките следниот ден. Имавме еден тон забавно експериментирајќи со бонбони и пробувајќи бонбони, што тој се чувствуваше целосно задоволен од она што веќе го има.

Супер лесно се поставува, за ова ви требаат само неколку бонбони со различна големина тест за вкус на бонбони. Сникерс, Млечен пат и 3 мускетари изгледаат многу слични кога ќе се одвиткаат. Almond Joy што го додадов изгледаше малку поинаку, но знаев дека ќе биде одличен додаток за 5-те сетила.

За да го направам официјален тест за вкус на бонбони, додадов пластичен нож на исечените примероци. Направив и листа за проверка за секоја бонбона и 5-те сетила.

Брзо составив работен лист со вид, мирис, допир, слух и вкус со кутии за секоја бонбона кои ги нумерираше 1-4 . Ова му овозможило да вежба да се одјавува додека одел и да набљудува што доживеал со секој од нивсетила.

МОЖЕ И ДА ВИ САКА: 5 Senses Acti vities For Preschoolers

Очигледно најдобриот дел од тестот за вкус на бонбони беше всушност вкусувајќи ги бонбоните. Сепак, станува многу позабавен и поедноставен научен експеримент кога додавате проверка на сите сетила!

Кликнете овде за да ги добиете вашите БЕСПЛАТНИ Научни активности за бонбони!

Тој му даваше поени и на чоколадото кое најмногу му се допаѓа. Потоа тој повторно ги помина сите и ги спореди неговите два најдобри избори за да го одреди севкупниот победник. Победникот овде беа 3-те мускетари проследени со барот Сникерс.

Вкусниот тест за вкус на бонбони е се во име на науката?!

ВИЕ МОЖЕ И САКА: Cha rlie and the Chocolate Factory Activities

Која бонбона ви е омилена? Дали некогаш сте размислувале за додавање во 5 сетила? Поставувајте ги вашите деца прашања за бонбоните ако имаат потешкотии сами да дојдат до идеи. Отворени прашања како „опишете ми ја надворешноста на бонбоната“ или „кога ќе го допрете филот, какво е чувството“? Охрабрете ги вашите деца да размислуваат како научник!

Преголемото изобилство на бонбони ја прави совршената научна активност и можност да се прикрадне во уште неколку парчиња бонбони за децата {исто така мама!}.14>

Повеќе забавни активности со бонбони за деца

  • Направете опрема за бонбони со овој практичен проект STEM.
  • Создадете ваш сопствен прогонуван за јадењекуќа.
  • Пробајте го овој рецепт за лигите за Ноќта на вештерките.
  • Направете модел на ДНК од бонбони.
  • Поставете експеримент со пченка за растворање за есенска наука.
  • Истражувајте ја науката со експеримент со m&m или експеримент со скитли.
  • Искористете ги преостанатите бонбони со математика со бонбони.

Тестот за вкус на бонбони е победник на празнични бонбони!

Кликнете на сликата подолу или на врската за тони забавни експерименти со бонбони за деца.

Скролај на врв