Test i shijes së karamele me çokollatë - kazana të vegjël për duar të vogla

Një test shije karamele? Pse jo! Çfarë bëni nëse keni shumë karamele? Pushimet janë një kohë e shkëlqyeshme për një shkencë të vogël karamele si ky test i shijes së ëmbëlsirave për 5 shqisat. Sapo kemi përfunduar Halloween-in këtu dhe kemi më shumë se pjesën tonë të drejtë të karamele me madhësi argëtuese. Tani që kemi ngrënë pjesën tonë të drejtë, është koha të provojmë disa aktivitete argëtuese të matematikës dhe shkencës së ëmbëlsirave!

MERRNI SFIDËN E provës së shijes së ëmbëlsirave!

Testit të shijes së ëmbëlsirave

Ky testi i shijes së ëmbëlsirave 5 aktiviteti i shqisave është një kurë perfekte për mua djali duke kërkuar vazhdimisht më shumë karamele për Halloween ditën tjetër. Ne u argëtuam shumë duke eksperimentuar me karamele dhe duke provuar karamele, që ai ndihej plotësisht i kënaqur me atë që kishte tashmë.

Shumë e lehtë për t'u vendosur, ju duhen vetëm disa karamele me madhësi të ndryshme argëtuese për këtë testi i shijes së karamele. Snickers, Rruga e Qumështit dhe 3 Musketeers duken të gjitha shumë të ngjashme kur hapen. Almond Joy që shtova dukej pak më ndryshe, por e dija se do të ishte një shtesë e shkëlqyer për 5 shqisat.

Për ta bërë atë një test zyrtar të shijes së ëmbëlsirave, shtova një thikë plastike për mostrat e prera. Krijova gjithashtu një listë kontrolli për secilën karamele dhe 5 shqisat.

Përgatita shpejt një fletë pune me shikimin, nuhatjen, prekjen, dëgjimin dhe shijen me kuti për secilën karamele të cilat i numërova 1-4 . Kjo e lejoi atë të praktikonte kontrollin ndërsa shkonte përpara dhe të vëzhgonte atë që përjetoi me secilën prej tyreshqisat.

JU MUND TË Pëlqejnë: 5 Senses Acti vities Për parashkollorët

Natyrisht pjesa më e mirë e testit të shijes së ëmbëlsirave ishte në fakt duke shijuar karamele. Megjithatë, bëhet një eksperiment shkencor shumë më argëtues dhe i thjeshtë kur shton kontrollimin e të gjitha shqisave!

Kliko këtu për të marrë aktivitetet e tua FALAS të shkencës së ëmbëlsirave!

I dha pikë edhe çokollatës që i pëlqente më shumë. Pastaj ai i kaloi të gjitha përsëri dhe krahasoi dy zgjedhjet e tij kryesore për të përcaktuar fituesin e përgjithshëm. Fituesi këtu ishte 3 musketierët e ndjekur nga bari Snickers.

Një test i shijshëm i shijes së ëmbëlsirave është i gjithi në emër të shkencës?!

JU MUND TË Pëlqejë edhe: Cha rlie and the Chocolate Factory Activities

Cila ëmbëlsira është e preferuara juaj? A keni menduar ndonjëherë të shtoni në 5 shqisat? Bëni pyetje fëmijëve tuaj në lidhje me karamele nëse ata kanë vështirësi të krijojnë ide vetë. Pyetje të hapura si "përshkruani mua pjesën e jashtme të ëmbëlsirës" ose "kur prekni mbushjen, si ju duket"? Inkurajoni fëmijët tuaj të mendojnë si shkencëtarë!

Një bollëk i tepërt i ëmbëlsirave e bën aktivitetin e përsosur shkencor dhe një mundësi për të futur fshehtas disa copa të tjera karamele për fëmijët {edhe mami!}.14>

Aktivitete më argëtuese të ëmbëlsirave për fëmijë

  • Bëni pajisje karamele me këtë projekt praktik STEM.
  • Krijoni tuajin të përhumbur ushqimorshtëpi.
  • Provojeni këtë recetë për slime për halloween peeps.
  • Bëni një model të ADN-së nga karamele.
  • Krijoni një eksperiment me misër karamele tretëse për shkencën e vjeshtës.
  • Eksploro shkencën me një eksperiment m&m ose një eksperiment me kacinë.
  • Përdor karamele të mbetura me matematikën e ëmbëlsirave.

Një test i shijes së ëmbëlsirave është një fitues i ëmbëlsirave për pushime!

Kliko në imazhin më poshtë ose në lidhjen për eksperimente argëtuese me ëmbëlsira për fëmijë.

Lëviz në Krye