30 Ékspérimén Cai Gampang Pikeun Barudak - Tong Saeutik pikeun Leungeun Leutik

Percobaan cai lain ngan keur usum panas! Cai gampang sareng ramah-anggaran pikeun diajar sains sareng murangkalih, budak prasakola, budak umur SD, bahkan sains sakola tengah. Urang resep ékspérimén sains saderhana anu gampang ditarik, gampang diatur, sareng murangkalih resep! Naon anu langkung saé tibatan éta? Pariksa daptar percobaan sains karesep urang sareng cai di handap ieu sareng milarian pituduh minggu kemah sains bertema cai anu tiasa diprint gratis!

EKSPERIMEN ELMU LUCU DENGAN CAI

EKSPERIMEN ELMU JEUNG CAI

Naon anu umumna sadaya percobaan sains sareng proyék STEM di handap ieu? Sadayana nganggo cai!

Percobaan cai ieu sampurna pikeun di bumi sareng di kelas nganggo barang-barang rumah tangga anu sederhana sapertos uyah. Ogé, pariksa kami percobaan sains jeung baking soda.

Hayu urang ngagali lamun hayang neuleuman elmu jeung cai salaku bahan utama! Sawaktos Anjeun keur di dinya, pastikeun pikeun pariksa kaluar leuwih ramah-budak percobaan sains.

Kagiatan sains jeung percobaan kami dirancang ku anjeun, kolot atawa guru, dina pikiran! Gampang disetél, sareng gancang dilakukeun, kalolobaan kagiatan ngan ukur butuh 15 dugi ka 30 menit kanggo réngsé sareng seueur kasenangan!

Maké Métode Ilmiah

Metode saintifik mangrupa prosés atawa métode panalungtikan. Masalah diidentifikasi, informasi ngeunaan masalah dikumpulkeun, hipotésis atawa pertanyaandirumuskeun tina informasi, sarta hipotésis diuji kalawan ékspérimén pikeun ngabuktikeun atawa ngabantah validitas na. Kadenge beurat...

Naon maksudna?!? Métode ilmiah kedah dianggo salaku pituduh pikeun ngabantosan prosésna.

Anjeun teu kedah nyobian sareng ngajawab patarosan sains pangbadagna di dunya! Métode ilmiah téh sadayana ngeunaan diajar sareng diajar hal-hal anu aya di sabudeureun anjeun.

Sawaktos murangkalih ngembangkeun prakték anu ngalibatkeun nyiptakeun, ngumpulkeun data ngaevaluasi, nganalisa, sareng komunikasi, aranjeunna tiasa nerapkeun kaahlian pamikiran kritis ieu kana kaayaan naon waé. Pikeun leuwih jéntré ngeunaan métode ilmiah jeung cara ngagunakeunana, klik di dieu.

Sanajan métode ilmiahna karasaeun téh ngan keur budak gedé...

Metoda ieu tiasa dianggo sareng murangkalih sadaya umur! Ngobrol santai sareng budak ngora atanapi ngadamel entri buku catetan anu langkung formal sareng budak anu langkung ageung!

Klik di dieu pikeun kéngingkeun tantangan sains 12 dinten anjeun!

EKSPERIMEN CAI UNTUK BARUDAK

Klik unggal tautan di handap pikeun ngajalajah ékspérimén tiis ku cai! Di dieu anjeun bakal mendakan ékspérimén cai anu gampang pikeun budak prasakola dugi ka sakola tengah, kalebet daur cai.

Golongan umur ieu mimiti diajar ngeunaan konsép inti dina kimia, kalebet kaayaan zat, kumaha campuran atanapi interaksi zat anu béda, sareng sipat bahan béda.

ÉSNICE ELMU

Jelajah bentuk padet cai jeung és. Tingali tilu ékspérimén és hébat anu nyorot metode ilmiah sacara sampurna!

LILIN DALAM PERCOBAAN CAI

Naha anjeun tiasa ngadamel cai naék ku ngaduruk lilin handapeun toples? Nyokot sababaraha suplai basajan tur manggihan.

EKSPERIMEN SELERI

Ieu katerangan basajan ngeunaan cara osmosis jalan kalawan seledri jeung cai sarta demonstrasi elmu senang!

KEMBANG FILTER KOPI

Cai mangrupikeun bahan utama dina kagiatan sains sareng seni gabungan anu anca tapi super gampang ieu. Jieun karangan kembang anu warna-warni, saringan kopi sareng jelajah ogé kalarutan!

KEMBANG GANTI WARNA

Percobaan kembang anu ngarobah warna anu pikaresepeun ieu ngajalajah konsép tindakan kapiler salaku kembang anjeun sacara ajaib robah tina bodas jadi héjo. Gampang nyetél tur sampurna pikeun grup kiddos pikeun ngalakukeun dina waktos anu sareng atanapi salaku proyék adil elmu cai metot.

SODA CRUSH BISA ékspérimén

Naon anu lumangsung nalika anjeun panas sareng cai tiis di jero kaleng soda?

Ngaleyurkeun CANDY

Aya sagala rupa hal anu pikaresepeun anu anjeun tiasa leyur dina cai!

EKSPERIMEN TANDA DRY-ERASE

Naha sihir atawa elmu? Jieun gambar garing-hapus jeung lalajo eta ngambang dina cai.

PERCOBAAN CAI TITIK

Naha bakal beku? Naon anu lumangsung ka titik beku cai nalika anjeun nambihan uyah? Pariksa ieu gampangékspérimén cai pikeun manggihan.

LAB GUMMY BEAR OSMOSIS

Diajar ngeunaan prosés osmosis nalika anjeun nyobian ékspérimén osmosis gummy bear anu gampang ieu. Lalajo beruang gummy anjeun tumuwuh nalika anjeun nalungtik cairan naon nu ngajadikeun eta tumuwuh pangbadagna.

Tumuwuh Beruang Gummy

Kumaha hiu ngambang?

Jelajahi buoyancy ku percobaan minyak jeung cai basajan ieu.

Sabaraha tetes cai dina sapeser?

Sakur anu diperlukeun pikeun percobaan ieu ngan sababaraha koin, eyedropper atawa pipette, jeung cai! Sabaraha tetes pas dina beungeut hiji Penny? Naon deui anu anjeun tiasa dianggo? Tutup botol dibalikkeun, potongan LEGO datar, atanapi permukaan anu leutik sareng lemes! Kira-kira sabaraha tetesna, tuluy tes.

Tetesan Cai Dina Sapeser

ÉS MANCING

Naha anjeun terang anjeun tiasa mancing di jero ruangan nganggo uyah, string, jeung és! Barudak bakal bagja!

KAGIATAN ÉS LÉSÉ

Pépéling élmu sareng diajar anu sampurna pikeun barudak prasekolah urang. Jelajahi élmu cai kalayan salah sahiji kagiatan ngalembereh es téma anu pikaresepeun ieu.

PERPERIMEN AIR LEGO

Ngawangun bendungan tina bata Lego sareng jelajah aliran cai.

ARUS SAMURA

Ngawangun modél basajan arus sagara ku és jeung cai.

Demo Arus Samudra

LAPISAN SAMURA

Sapertos lapisan bumi, sagara ogé aya lapisan! Naha anjeun kantos panginten kumaha anjeun tiasa ningali aranjeunna tanpa nyilem scubadi sagara? Jelajahi lapisan sagara kalayan percobaan menara dénsitas cair pikeun murangkalih.

EKSPERIMEN MINYAK JEUNG CAI

Naha minyak jeung cai campur? Ngajalajah dénsitas cair ku ékspérimén minyak jeung cai basajan ieu.

Minyak jeung Cai

LAB OSMOSIS KENTANG

Jelajahi naon anu lumangsung kana kentang nalika anjeun nempatkeunana dina cai uyah konsentrasi lajeng murni. cai. Diajar ngeunaan osmosis nalika anjeun nyobian ékspérimén osmosis kentang anu pikaresepeun ieu sareng murangkalih.

Pelangi DINA JAR

Naha anjeun tiasa ngadamel katumbiri dina toples? Ékspérimén cai katumbiri anu rapih ieu ngajalajah dénsitas cai ngan ukur sababaraha bahan. Gantina uyah, urang make gula jeung ngawarnaan kadaharan pikeun tumpukan kelir katumbiri.

PENNY BOAT CHALLENGE

Desain hiji kapal timah foil basajan, sarta tingali sabaraha duit eta bisa nahan saméméh tilelep. dina cai. Sabaraha duit nu diperlukeun pikeun nyieun parahu anjeun tilelep?

Jieun Parahu Dayung

Eusian kolam renang barudak atawa tun ku cai sarta nyieun parahu dayung DIY ieu pikeun fisika senang!

EKSPERIMEN LAMPU LAWA Uyah

Jelajah naon anu lumangsung nalika anjeun nambihan uyah kana minyak sareng cai.

PERCOBAAN KEPADATAN WATER ASIN

Naha anjeun tiasa ngambang endog? Naha barang-barang anu béda-béda tilelep dina cai tawar tapi ngambang dina cai asin? Bandingkeun cai asin sareng cai tawar kalayan ékspérimén anu pikaresepeun sareng uyah sareng cai. Jieun prediksi anjeun sareng uji hasil anjeun.

PERCOBAAN TIPE ATAU NGAmbang

Cékkaluar naon gaduh di dapur pikeun percobaan elmu gampang jeung cai kalawan sababaraha hasil pisan metot!

Tilelep atawa Ngambang

EKSPERIMEN SKITTLES

Percobaan elmu cai super basajan jeung permen karesep dulur! Naha anjeun terang anjeun tiasa nyobian éta sareng M&Ms ogé? Anjeun oge bisa nu mint beureum jeung bodas, permen canes heubeul, komo kacang jelly!

PERPERIMEN GAS CAIR PADAT

Ngalenyepan sipat padet, cair jeung gas ku percobaan cai basajan ieu. . Geuning ningali kumaha robahna cai tina padet jadi cair jadi gas.

KAPAL JEDEM

Rarancang parahu nu dijieunna tina sedotan jeung pita, jeung tingali sabaraha barangna. bisa nahan saméméh tilelep dina cai. Jelajahi apungan bari anjeun nguji kaahlian rékayasa anjeun.

BINTANG TUNJUK OCI

Jieun béntang tina tusuk huntu anu rusak ku cara nambihan cai. Diajar ngeunaan aksi kapilér kalayan ékspérimén cai anu tiasa dilakukeun sacara lengkep.

PERCOBAAN CAI LEUPANG

Naha cai tiasa leumpang? Jieun katumbiri warni sareng téori warna sakedik dicampur ogé! Percobaan cai leumpang ieu super gampang sareng senang diatur! Kendi mason, cangkir plastik, atanapi mangkok ogé tiasa dianggo saé pikeun percobaan ieu.

DAUR CAI DINA BOTOL

Jieun botol panemuan sadayana ngeunaan siklus cai. Salah sahiji kagiatan élmu cai anu pangsaéna nyaéta dimana urang tiasa diajar langkung seueur ngeunaan salah sahiji anu paling penting sarengsiklus diperlukeun di Bumi, daur cai!

DAUR CAI DINA KANTUNG

Daur cai penting sabab kumaha cai nepi ka sakabeh tatangkalan, sasatoan komo urang!! Diajar ngeunaan daur cai kalayan siklus cai anu gampang ieu dina percobaan kantong.

EKSPERIMEN MINDASAN CAI

Tambihkeun ékspérimén pindahan cai basajan ieu kana rencana palajaran élmu anjeun musim ieu. Diajar ngeunaan kapindahan cai jeung naon ukuranana.

PERPERIMEN REFRAKSI CAI

Naha objék katingali béda dina cai? Ékspérimén cai saderhana anu nunjukkeun kumaha cahaya ngabengkokkeun atanapi réfraksi nalika ngalangkungan cai.

Refraksi Cai

Xylophone Cai

Gambang cai homemade sampurna pikeun ngalanglang fisika jeung élmu sora!

EKSPERIMEN nyerep cai

Ieu mangrupikeun ékspérimén cai anu saderhana pisan sareng pikaresepeun anu saé pikeun barudak prasekolah. Anak kuring ngajalajah bahan naon anu nyerep cai sareng naon anu henteu.

Naon anu larut dina cai

Ieu kimia super basajan ngagunakeun barang-barang umum di bumi pikeun ngajalajah campuran sareng mendakan barang-barang anu mana. leyur dina cai!

Kabayang Cai

Asup kana proyék rékayasa ieu jeung rancang roda cai anu obah! Paké ide urang salaku springboard pikeun nyieun sorangan atawa turutan lengkah-demi-hambalan arah.

Kabayang Cai

Rencana a Water Summer Élmu Camp

Cabut pituduh bébas ieu jeung rencana a poé atawa dua caitéma kagiatan camp elmu. Kami ngagaduhan 12 pituduh gratis, masing-masing gaduh téma anu béda! Gunakeunana sapanjang taun.

COBA OGE EKSPERIMEN ELMU GAMPANG IEU

  • Percobaan Kaayaan Materi
  • Tegangan Permukaan Percobaan Cai
  • Eksperimen Kimia
  • Eksperimen Fisika
  • Eksperimen Fizzing
  • Parobihan Fisik
  • Sadaya Ngeunaan Atom

SUMBER ELMU LEUWIH MANFAAT

KOSA KATA ELMU

Euweuh teuing awal pikeun ngawanohkeun sababaraha kecap sains anu hebat pikeun murangkalih. Mimitian ku daftar kecap kosakata sains anu tiasa diprint. Anjeun bakal hoyong ngasupkeun istilah sains basajan ieu kana palajaran sains Anjeun salajengna!

NAON ELMU ITU

Mikir kawas élmuwan! Laksanakeun sapertos ilmuwan! Élmuwan kawas anjeun jeung kuring ogé panasaran ngeunaan dunya sabudeureun maranéhna. Diajar ngeunaan tipena béda élmuwan jeung naon maranéhna ngalakukeun pikeun ngaronjatkeun pamahaman maranéhanana wewengkon husus dipikaresep maranéhanana. Maca What Is A Scientist

BUKU Élmu Pikeun Barudak

Sakapeung cara anu pangsaéna pikeun ngenalkeun konsép sains nyaéta ngalangkungan buku anu diilustrasi ku warna-warni kalayan karakter anu tiasa diajak ku budak anjeun! Tingali daptar hebat ieu buku sains anu disatujuan ku guru sareng siap-siap pikeun narik kapanasaran sareng eksplorasi!

PRAKTEK ILMU

Pendekatan anyar pikeun ngajarkeun élmu disebutna Prakték Élmu Pangalusna. Ieu dalapan prakték sains jeung rékayasa kurang terstruktur sarta ngidinan pikeun leuwih bébas**-**pendekatan ngalir pikeun ngarengsekeun masalah jeung manggihan jawaban kana patarosan. Kaahlian ieu penting pisan pikeun ngembangkeun insinyur, inventor, sareng élmuwan masa depan!

Klik di dieu pikeun kéngingkeun tangtangan sains 12 dinten anjeun!

Gulir ke atas