Naon Anu Insinyur - Tong Saeutik pikeun Leungeun Alit

Ilmuwan atanapi insinyur? Naha aranjeunna sami atanapi béda? Naha aranjeunna tumpang tindih di daérah anu tangtu tapi ngalakukeun hal anu béda di daérah sanés… leres pisan! Tambih Deui, budak anjeun henteu kedah milih, aranjeunna tiasa duanana. Baca ngeunaan sababaraha bédana handap. Parios ogé sababaraha sumber anu pangsaéna pikeun ngamimitian rékayasa dina umur naon waé.

NAON NYAETA ENGINEER?

Scientist vs. ENGINEER

Naha élmuwan téh insinyur? Naha insinyur élmuwan? Éta tiasa ngabingungkeun pisan! Mindeng élmuwan jeung insinyur gawé bareng pikeun ngajawab masalah. Anjeun tiasa sesah ngartos kumaha aranjeunna sami sareng béda.

Salah sahiji cara pikeun mikir ngeunaan ieu nyaéta yén para ilmuwan sering ngamimitian ku patarosan. Ieu ngakibatkeun aranjeunna ngajajah alam dunya, sarta manggihan pangaweruh anyar. Élmuwan resep ngerjakeun léngkah-léngkah leutik pikeun laun-laun nambihan pamahaman urang.

Di sisi séjén, insinyur bisa dimimitian ku masalah husus di leungeun jeung nerapkeun solusi dipikawanoh pikeun masalah ieu. Insinyur sacara tradisional hoyong terang kumaha sareng kunaon hal-hal tiasa dianggo sabab teras aranjeunna tiasa nerapkeun pangaweruh éta pikeun ngajawab masalah praktis.

Boh élmuwan sareng insinyur sami pentingna. Tapi aya tumpang tindihna antara élmu sareng rékayasa. Anjeun bakal mendakan élmuwan anu ngarancang sareng ngawangun alat sareng insinyur anu ngadamel pamanggihan ilmiah anu penting. Duanana terus-terusan ningali pikeun ningkatkeun naon anu aranjeunna lakukeun.

Lamun datang ka dinya, kawas élmuwan, insinyur téh saukur jalma panasaran! Beda pangbadagna antara élmuwan sareng insinyur tiasa waé janten latar pendidikan sareng naon anu dipénta. Panasaran sareng pangaweruh dasar anu jero ngeunaan sains, téknologi, sareng matématika penting pisan pikeun élmuwan sareng insinyur.

Naon éta élmuwan?

Hoyong diajar langkung seueur ngeunaan naon anu dilakukeun ku ilmuwan? Pastikeun maca sadayana ngeunaan naon éta élmuwan kalebet 8 Praktek Élmu sareng Téknik Pangalusna , sareng sains vocabulary khusus. Teras teraskeun sareng nyiptakeun lapbook ilmuwan !

PROSES DESAIN TEKNIK

Insinyur sering nuturkeun prosés desain. Aya prosés desain anu béda tapi masing-masing kalebet léngkah dasar anu sami pikeun ngaidentipikasi sareng ngabéréskeun masalah.

Conto prosésna nyaéta "nanya, ngabayangkeun, ngarencanakeun, nyiptakeun, sareng ningkatkeun". Prosés ieu fléksibel sareng tiasa réngsé dina urutan naon waé. Diajar langkung seueur ngeunaan Prosés Desain Rékayasa .

BUKU Téknik Pikeun Barudak

Kadang cara anu pangsaéna pikeun ngenalkeun STEM nyaéta ngalangkungan buku anu digambar warna-warni kalayan karakter anu tiasa dikaitkeun ku budak anjeun. ! Pariksa daptar hebat ieu buku rékayasa anu disatujuan ku guru sareng siap-siap pikeun narik rasa panasaran sareng éksplorasi!

VOCAB ENGINEERING

Mikir kawas insinyur! Ngobrol kawas insinyur!Laksanakeun sapertos insinyur! Mimitian barudak ku daptar kosakata anu ngenalkeun sababaraha istilah rékayasa . Pastikeun kaasup kana tantangan rékayasa atawa proyék Anjeun salajengna.

PROYEK ENGINEERING SENANG COBA

Ulah ngan ukur maca ngeunaan rékayasa, teraskeun sareng cobian salah sahiji tina 12 hebat ieu proyék rékayasa! Masing-masing gaduh petunjuk anu tiasa dicitak pikeun ngabantosan anjeun ngamimitian.

Aya dua cara pikeun ngalakukeunana. Turutan pitunjuk léngkah-léngkah upami anjeun peryogi langkung seueur pituduh. Alternatipna, nampilkeun téma rékayasa salaku tangtangan sareng tingali naon anu dirumuskeun ku anak anjeun salaku solusina!

Cabut Kalender Tantangan Teknik GRATIS ieu ayeuna!

PROYEK BATANG LEUWIH UNTUK ANAK

Rekayasa mangrupa salah sahiji bagian tina STEM, klik dina gambar di handap ieu atawa dina link pikeun ton leuwih Heboh kagiatan STEM keur budak .

Gulir ke atas