Rasi lintang Pikeun Barudak: Gratis Dicitak! - Little Bins pikeun Little Leungeun

Naha anjeun kantos lirén sareng neuteup béntang dina wengi anu poék? Ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu paling kuring lakukeun nalika urang gaduh malem sepi sareng kaayaan gawé bareng. Naha henteu nyobian ieu gampang pikeun nyitak sareng nyetél kagiatan konstelasi yén urang bakal kéngingkeun sadayana di luar. Cara anu saderhana sareng gampang pikeun ngajelaskeun konstelasi pikeun murangkalih. Sampurna pikeun kagiatan luar angkasa pikeun murangkalih!

FAKTA RASUL HEBOH UNTUK BARUDAK!

NAON RASASI?

Ajar saeutik ngeunaan konstelasi di langit peuting! Kartu konstelasi anu tiasa dicetak mangrupikeun cara anu saé pikeun ngahijikeun diajar langsung sareng astronomi sederhana pikeun murangkalih.

Tapi ke heula, naon ari konstelasi? Rasi lintang ngan saukur sakumpulan béntang anu ngabentuk pola anu tiasa dikenal. Pola-pola ieu dingaranan naon bentukna atanapi kadang-kadang dipasihan nami tokoh mitologis.

Baca teras terang naon 7 konstelasi utama anu anjeun tingali di langit wengi, bahkan sababaraha. fakta rasi lintang pikeun budak.

Rasi bintang

Upami anjeun ka luar sareng ningali ka langit peuting, anjeun tiasa ningali konstelasi ieu di handap.

The Big Dipper

Ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu paling kawéntar sareng paling gampang ditingali di langit. Ieu sabenerna bagian tina rasi badag, Ursa Mayor (the Great Bear).

Sakali anjeun tiasa mendakanana, anjeun tiasa mendakan Little Dipper anu ogébagian tina hiji rasi badag, Ursa Minor (The Little Bear). The Big Dipper mindeng dipaké pikeun manggihan North Star, sahingga mangpaat pikeun arah.

Orion The Hunter

Dina mitologi, Orion dipikawanoh salaku salah sahiji lalaki paling ganteng. Rasi na bisa kapanggih nyanghareupan bula atawa ngudag sadulur Pleiades di langit. Anjeunna ditémbongkeun kalawan klub badag na. Sabuk Orion mangrupikeun senar béntang anu terang pisan anu gampang pisan mendakan sareng dikenal.

Leo

Leo nyaéta rasi zodiak sarta salah sahiji anu panggedéna jeung pangkolotna di langit. Ieu ngagambarkeun singa.

Lyra

Rasi ieu ngagambarkeun lyre, hiji alat musik populér tur saluyu jeung mitos musisi Yunani jeung pujangga Orpheus. Nalika anjeunna ngora, Apollo masihan Orpheus lir emas sareng ngajar anjeunna maén. Anjeunna dipikawanoh bisa pesona dulur jeung musik na.

Dina carita kawentar ngeunaan Argonauts nyebrang sagara ngeusi Sirens anu nyanyi lagu (anu enticed para pelaut datang ka aranjeunna, sahingga nabrak kapal maranéhanana) éta Orpheus anu maénkeun lyre sarta ngalelepkeun kaluar malah sirines. kalayan musikna anu saé, ngajantenkeun para pelaut aman dugi ka basisir.

Orpheus ahirna dipaéhan ku Bacchantes anu ngalungkeun lir na ka walungan. Zeus dikirim hiji garuda pikeun meunangkeun lyre jeung nempatkeun duanana Orpheus jeung lyre na ka langit.

Néangan nu gampang dicitakkagiatan, jeung tantangan dumasar-masalah murah?

Kami parantos nutupan anjeun…

Klik di handap pikeun kéngingkeun tantangan STEM téma ruang anu gancang sareng gampang anjeun !

Cepheus

Cepheus nyaéta rasi lintang gedé jeung imah Star Garnét, salah sahiji béntang panggedena di Galaksi Bima Sakti. Cepheus éta Raja jeung salaki ka Cassiopeia. Anjeunna diusahakeun ngahemat pamajikanana sarta karajaan sanggeus Cassiopeia dimimitian masalah jeung kasombongan nya. Zeus nempatkeun anjeunna di langit saatos pupusna sabab anjeunna turunan salah sahiji anu dipikacinta Zeus.

Cassiopeia

Rasi ieu gampang ditingali alatan bentukna 'W'. Ieu dingaranan Cassiopeia, ratu dina mitologi Yunani anu nikah ka Cepheus, nu mangrupakeun rasi tatangga.

Cassiopeia sia-sia jeung sombong ngabalukarkeun monster laut datang ka basisir karajaanana. Hiji-hijina jalan pikeun ngeureunkeunana nyaéta ngorbankeun putri maranéhanana. Kabeneran anjeunna disimpen ku pahlawan Yunani Perseus sareng engké aranjeunna nikah.

KARTU KONSTELLASI GRATIS nu bisa diprint

Unduh sareng cetak kartu konstelasi gratis ieu, ngandung sadaya konstelasi utama anu disebatkeun di luhur. Kartu konstelasi ieu mangrupikeun alat anu sederhana pikeun dianggo dina seueur kagiatan sareng saé pikeun ngajantenkeun konstelasi saderhana pikeun murangkalih. Maranéhna bakal riweuh maen nepi ka hilap sabaraha diajarna!

Dina pak ieu, anjeun bakalannampi 6 kartu konstelasi:

  1. The Big Dipper
  2. Orion the Hunter
  3. Leo
  4. Lyra
  5. Cepheus
  6. Cassiopeia

KERAJINAN KONSTELLASI

Ngadamel flashcards konstelasi anjeun gampang pisan, tapi kami gaduh sababaraha kagiatan bintang tambahan pikeun anjeun cobian ogé. Sababaraha bahan ieu opsional gumantung kana kagiatan naon anu anjeun hoyong cobian!

NU BUTUH:

  • Kertas konstruksi hideung atanapi kardus
  • Standard kapur
  • Stiker béntang
  • Hole puncher
  • Benang
  • Senter
  • Gratis kartu konstelasi diprint

PITUDUH:

LANGKAH 1: Unduh kartu konstelasi anu tiasa diprint sareng cetak! Klik di dieu pikeun meunangkeun undeuran.

LANGKAH 2: Anjeun tiasa milih pikeun ngalem atanapi tape unggal kartu kana salembar kertas hideung anu beurat pikeun daya tahan. Alternatipna, anjeun tiasa gaduh unggal kartu dilaminasi.

LANGKAH 3: Jelajah béntang nganggo salah sahiji atanapi langkung kagiatan konstelasi anu didaptarkeun di handap.

KAGIATAN KONSTELLASI

1. Cocogkeun Rasi

Nyitak dua sét kartu konstelasi. Kuring nempelkeun kami dina kardus supados langkung awét. Giliran flipping dua leuwih pikeun nyobaan meunang hiji patandingan. Anjeun oge bisa laminate aranjeunna!

2. Jieun Rasi Anjeun Sorangan

Dina kartu indéks badag atawa kertas, tarik kartu konstelasi jeung make stiker béntang pikeunnyieun deui rasi.

3. Seni Konstelasi

Potong bolu kana wangun béntang. Dina salembar kertas konstruksi hideung, celupkeun bolu kana cet jeung cap rasi onto kertas. Lajeng, celupkeun kuas cet kana cet na splatter pikeun nyieun béntang leutik nu ngurilingan béntang badag tina rasi.

4. Panggihan The Constellation

Pindah ka luar dina wengi anu cerah sareng cobian milarian saloba konstelasi anjeun tiasa.

5. Nyiptakeun Langit Peuting Di Dalam Ruangan

Nganggo punch hole, luncat béntang dina kartu konstelasi. Tahan aranjeunna nepi ka senter sarta caang lampu ngaliwatan liang. Rasi lintang kedah muncul dina témbok. Gaduh jalma nebak naon rasi lintang anjeun projecting.

Tingali kumaha cara nyieun planetarium tina suplai basajan!

6. Jieun Kartu Constellation Lacing

Nyitak kartu konstelasi individu anu ageung kana kardus. Nganggo benang sareng jarum anu aman pikeun murangkalih, ninun benang dina kartu pikeun nyambungkeun béntang pikeun nunjukkeun konstelasi.

Pindahkeun sareng laksanakeun kagiatan konstelasi ieu salaku inspirasi pikeun cara-cara anu pikaresepeun pikeun ngagunakeun kartu konstelasi anjeun!

KAGIATAN RUANG LEUWIH SENANG

  • Moon Phase Craft
  • Oreo Moon Fase
  • Glow In The Dark Puffy Paint Moon
  • Fizzy Paint Moon Craft
  • Watercolor Galaxy
  • Solar SystemProyék

KAGIATAN KONSTELLASI SEDERHANA JEUNG NU SENANG PIKEUN BARUDAK!

Teangan leuwih senang jeung gampang kagiatan spasi di dieu. Pencét tautan atanapi gambar di handap ieu.

Gulir ke atas