Vezët e ngrira të dinosaurëve Aktiviteti shkencor i shkrirjes së akullit

Shkrirja e akullit është shumë për fëmijët dhe këto vezë të ngrira të dinosaurëve janë perfekte për adhuruesit tuaj të dinosaurëve dhe aktivitetet e lehta parashkollore! Shumë e lehtë për t'u bërë, fëmijët do të nxjerrin dinozaurët e tyre të preferuar brenda një kohe të shkurtër. Aktivitetet e shkrirjes së akullit bëjnë aktivitete të mrekullueshme shkencore të thjeshta, si dhe aktivitete të këndshme të lojërave shqisore. Vezët e ngrira të akullit të dinosaurëve me siguri do të jenë një hit i madh në çdo kohë të vitit. Sigurohuni që të shikoni më shumë aktivitete të thjeshta shkencore për parashkollorët!

VELIZJA E VEZËVE TË NGRIRUR TË DINOZAURIT PËR SHKENCËN E AKULLIT!

Çdo fëmijë kalon në një moshë dinosauri në disa raste pikë midis foshnjës dhe parashkollore dhe madje edhe më gjerë! Aktivitetet tona të dinosaurëve janë perfekte për turmën parashkollore. Ky aktivitet me vezë të ngrirë të akullt të dinosaurëve është i lehtë për t'u bërë dhe shumë argëtues për t'u gërmuar.

Kjo lloj loje shqisore e ngrirë bën gjithashtu një zbulim të madh shkencor dhe aktivitet mësimor për fëmijët e vegjël. Shikoni më shumë nga aktivitetet tona të thjeshta parashkollore. Ky aktivitet me temë dino është shumë i thjeshtë për t'u konfiguruar dhe kërkon vetëm pak kohë për t'u ngrirë, prandaj planifikoni përpara!

Po kërkoni për aktivitete të lehta për t'u printuar?

Ne ju kemi mbuluar…

—>>> Paketë FALAS e aktivitetit të dinosaurëve

AKTIVITET ME VEZË TË NGRIRUR TË DINOZAURIT

DO TË DUHEN:

A keni nevojë për balona uji? Jo! Ju nuk dëshironi të përdorni tullumbace uji të vërtetë sepse nuk do t'i vendosni kurrë dinos brenda tyre! Balona të rregullta doende mbushet bukur në lavaman! Balonat e mbetura bëjnë edhe vezët argëtuese me ndjesi/tekstaturë.

  • Balonat
  • Mini Dinozaurët
  • Koshi për shkrirje & Ujë i ngrohtë
  • Pikaza për sy, pastruesit e mishit ose shishet e shtrydhura

IDE ALTERNATIVE PËR NGRIRJEN: Nëse nuk dëshironi të përdorni balona, ​​ngrini dinosaurët në mini kontejnerë ose tabaka me kuba akulli si kjo lule shkrihet akulli. Ju mund të bëheni kreativ dhe ta ngjyrosni ujin në një ngjyrë qelibar!

SI TË BËNI VEZË DINO

HAPI 1: Fryni një tullumbace dhe mbajeni për 30 sekonda apo më shumë për ta shtrirë atë.

HAPI 2: Hapni pjesën e sipërme të balonës dhe futni një dinosaur në tullumbace. Ju mund të keni nevojë për ndihmë, por unë e debatova vetë.

HAPI 3: Mbushni balonën me ujë dhe lidheni atë.

HAPI 4: Vendosni balonat në frigorifer dhe prisni.

HAPI 5: Kur balonat të jenë ngrirë plotësisht, këputeni nyjën dhe qëroni balonën.

Vendosni vezët tuaja të akullta dino në një tas ose në një tabaka dhe vendosni një tas me ujë të ngrohtë për argëtim të shkrirë!

Frozen Dinosaur Eggs Excavation

Po kërkon të rritet mirë aftësitë motorike pa përdorur laps? Inkurajoni forcën, koordinimin dhe aftësinë e gishtave dhe të dorës me mjete argëtuese! Pikat e syve janë të shkëlqyera për lojëra të shkëlqyera motorike dhe lojëra shqisore. Gishtat e vegjël marrin shumë punë duke manipuluar ndonjë nga mjetet për shkrirjen e këtyre vezëve.

Çfarëtjetër mund të përdorni për të shkrirë vezët? Si thua për mishin e mishit, shishet e shtrydhura, shishet me shishe, apo edhe lugët!

Ai ishte shumë i emocionuar kur pa dinosaurët që shikonin në disa nga vezët e ngrira të akullta të dinosaurëve.

SHKENCA E THJESHTË PËR SHKRIRIMIN E VEZËVE DINO

Ky nuk është thjesht një aktivitet argëtues dino parashkollor, ju gjithashtu keni në dorë një eksperiment të thjeshtë shkencor! Shkrirja e akullit është shkenca që fëmijët duan të marrin në dorë. Flisni për lëndët e ngurta dhe të lëngshme. Cilat janë ndryshimet?

Uji është kaq interesant për fëmijët sepse mund të jetë të tre gjendjet e materies: të lëngët, të ngurtë dhe të gaztë! Ju mund të përdorni këtë eksperiment të thjeshtë shkencor të gjendjeve të materies për ta treguar këtë më tej.

A i shkrin uji i ftohtë vezët e dinos ndryshe nga uji i ngrohtë? Përfshini fëmijët me të vërtetë duke bërë pyetje të thjeshta për t'i shtyrë ata të mendojnë dhe të eksperimentojnë. Vezët tuaja të ngrira të dinosaurëve janë një mënyrë kaq e thjeshtë për të treguar se si shkrihet akulli me ujë të ngrohtë!

Burrat e gjelit të detit dhe përzierjet e pijeve pluhur janë gjithashtu argëtuese për mënyra të ndryshme për të shkrirë akullin.

MË TË MIRË AKTIVITETET PËR TË PROVUARA TË DINOSAURIT

  • Ide për tavolinën e zbulimit të dinosaurëve
  • Aktivitetet e gjurmës së dinosaurëve dhe AVULLI për fëmijë
  • Koshi shkencor i vullkanit të dinosaurëve
  • Aktiviteti i gërmimit të dinosaurëve
  • Velja e vezëve të dinosaurëve

Vezët e ngrira të akullta të dinosaurëve Eksperiment shkencor ndijor

Nëse keni nevojë për më shumë aktivitete me temë parashkolloreklikoni këtu për ide gjatë gjithë vitit!

Po kërkoni aktivitete të thjeshta për t'u printuar dhe eksperimente shkencore të lira?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë aktivitetet tuaja të shpejta dhe të lehta shkencore.

Lëviz në Krye