30 Eksperimente të Lehta me Ujë për Fëmijë - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

Eksperimentet me ujë nuk janë vetëm për verën! Uji është i lehtë dhe buxhetor për të mësuar shkencën me fëmijët e vegjël, parashkollorët, fëmijët e moshës fillore dhe madje edhe shkencën e shkollës së mesme. Ne i duam eksperimentet e thjeshta shkencore që janë të lehta për t'u realizuar, të thjeshta për t'u vendosur dhe fëmijët i duan! Çfarë ka më mirë se kaq? Shikoni listën tonë më poshtë të eksperimenteve tona të preferuara shkencore me ujin dhe kërkoni udhëzuesin falas të javës së kampeve shkencore me temë uji të printueshëm!

EKSPERIMENTE SHKENCORE ARGËZUESE ME UJIN

EKSPERIMENTE SHKENCORE ME UJIN

Çfarë kanë të përbashkët të gjitha këto eksperimente shkencore dhe projekte STEM më poshtë? Të gjithë përdorin ujë!

Këto eksperimente me ujë janë perfekte për në shtëpi dhe në klasë me sende të thjeshta shtëpiake si kripa. Gjithashtu, shikoni eksperimentet tona shkencore me sodën e bukës.

Le të gërmojmë nëse doni të eksploroni shkencën me ujin si përbërës kryesor! Ndërsa jeni në të, sigurohuni që të shikoni më shumë eksperimente shkencore miqësore për fëmijët.

Aktivitetet dhe eksperimentet tona shkencore janë krijuar me ju, prindin ose mësuesin, në mendje! Lehtë për t'u konfiguruar dhe për t'u bërë shpejt, shumica e aktiviteteve do të marrin vetëm 15 deri në 30 minuta për t'u përfunduar dhe janë shumë argëtuese!

Përdorimi i METODËS SHKENCORE

Metoda shkencore është një proces ose metodë e kërkimit. Identifikohet një problem, mblidhet informacion rreth problemit, është një hipotezë ose pyetjeformulohet nga informacioni dhe hipoteza vihet në provë me një eksperiment për të vërtetuar ose hedhur poshtë vlefshmërinë e tij. Tingëllon rëndë…

Çfarë do të thotë kjo?!? Metoda shkencore duhet të përdoret si një udhëzues për të ndihmuar në udhëheqjen e procesit.

Nuk keni nevojë të përpiqeni të zgjidhni pyetjet më të mëdha shkencore në botë! Metoda shkencore ka të bëjë me studimin dhe mësimin e gjërave pikërisht rreth jush.

Ndërsa fëmijët zhvillojnë praktika që përfshijnë krijimin, mbledhjen e të dhënave, vlerësimin, analizimin dhe komunikimin, ata mund t'i zbatojnë këto aftësi të të menduarit kritik në çdo situatë. Për të mësuar më shumë rreth metodës shkencore dhe si ta përdorni atë, klikoni këtu.

Edhe pse metoda shkencore duket sikur është vetëm për fëmijët e mëdhenj...

Kjo metodë mund të përdoret me fëmijë të të gjitha moshave! Bëni një bisedë të rastësishme me fëmijët më të vegjël ose bëni një hyrje më formale në fletore me fëmijët më të rritur!

Kliko këtu për të marrë sfidën tuaj 12 ditësh të shkencës!

EKSPERIMENTET E UJIT PËR FËMIJË

Klikoni në secilën lidhje më poshtë për të eksploruar eksperimente të lezetshme me ujin! Këtu do të gjeni eksperimente të thjeshta me ujë për parashkollorët deri tek ata të mesëm, duke përfshirë ciklin e ujit.

Kjo grupmoshë ka filluar të mësojë rreth koncepteve thelbësore në kimi, duke përfshirë gjendjen e materies, mënyrën se si substanca të ndryshme përzihen ose ndërveprojnë, dhe vetitë e materialeve të ndryshme.

AKULL ËSHTËNICE SCIENCE

Eksploroni formën e ngurtë të ujit dhe akullit. Shikoni tre eksperimente të shkëlqyera në akull që nxjerrin në pah metodën shkencore në mënyrë të përsosur!

EKSPERIMENTI QIRI NË UJË

A mund ta bëni ujin të ngrihet duke djegur një qiri nën një kavanoz? Merr disa furnizime të thjeshta dhe zbulohu.

EKSPERIMENTI SELINO

Këtu është një shpjegim i thjeshtë se si funksionon osmoza me selino dhe ujë dhe një demonstrim argëtues shkencor!

LULE FILTER KAFE

Uji është përbërësi kryesor në këtë aktivitet të mrekullueshëm, por super të lehtë të kombinuar shkencor dhe art. Bëni një buqetë me lule shumëngjyrëshe me filtër kafeje dhe eksploroni tretshmërinë gjithashtu!

LULE QË NDRYSHON NGJYRA

Ky eksperiment tërheqës me lule që ndryshon ngjyrën eksploron konceptin e veprimit kapilar teksa lulet tuaja lulëzojnë në mënyrë magjike kthehet nga e bardha në jeshile. Lehtë për t'u vendosur dhe perfekt për një grup fëmijësh për të bërë në të njëjtën kohë ose si një projekt interesant panairi i shkencës së ujit.

SODA E THRIMËRUAR MUND EKSPERIMENTOJË

Çfarë ndodh kur ngroheni dhe ujë të ftohtë brenda një kanaçe me gaz?

SHTRIMI I KËMBLETAVE

Ka të gjitha llojet e gjërave argëtuese që mund t'i shpërndani në ujë!

EKSPERIMENTI I MARKERIT TË FSHIRJES

A është magji apo shkencë? Krijo një vizatim me fshirje të thatë dhe shikoje atë të noton në ujë.

EKSPERIMENTI ME UJIN NGRIRË

A do të ngrijë? Çfarë ndodh me pikën e ngrirjes së ujit kur shtoni kripë? Shikoni këtë lehtëeksperiment me ujë për ta zbuluar.

GUMMY BEAR OSMOSIS LAB

Mësoni rreth procesit të osmozës kur provoni këtë eksperiment të lehtë të osmozës së ariut të dhëmbëve. Shikoni se si rriten arinjtë tuaj gomë, ndërsa hulumtoni se çfarë lëngu i bën ata të rriten më së shumti.

Rritja e arinjve të dhëmbëve

SI NOROJNË SHKRAQËT?

Eksploroni lëvizjen me këtë eksperiment të thjeshtë me vaj dhe ujë.

SA PIKA UJI NË NJË qindarkë?

Gjithçka që ju nevojiten për këtë eksperiment janë disa monedha, një pikatore ose pipetë dhe ujë! Sa pika futen në sipërfaqen e një qindarkeje? Çfarë tjetër mund të përdorni? Një kapak shishe i kthyer përmbys, një copë LEGO e sheshtë ose një sipërfaqe tjetër e vogël dhe e lëmuar! Merre me mend se sa pika do të marrë dhe më pas provoje.

Pika uji me një qindarkë

PESHKIMI AKULL

A e dini se mund të shkoni për peshkim brenda me kripë? varg, dhe akull! Fëmijët do të kënaqen!

AKTIVITETET E SHKRIRJES SË AKULLIT

Duke lozonjare mbi shkencën dhe mësimin që është perfekt për parashkollorët tanë. Eksploroni shkencën e ujit me një nga këto aktivitete argëtuese për shkrirjen e akullit.

EKSPERIMENTI I UJIT LEGO

Ndërtoni një digë nga tullat Lego dhe eksploroni rrjedhën e ujit.

RRYMAT E OCEANIT

Ndërtoni një model të thjeshtë të rrymave oqeanike me akull dhe ujë.

Ocean Currents Demo

SHTRESAT E OCEANIT

Ashtu si shtresat e tokës, edhe oqeani ka shtresa! A keni menduar ndonjëherë se si mund t'i shihni ato pa bërë zhytje në skubanë oqean? Eksploroni shtresat e oqeanit me një eksperiment kullë me densitet të lëngshëm për fëmijët.

EKSPERIMENTI I VAJIT DHE UJIT

A përzihen vaji dhe uji? Eksploroni dendësinë e lëngjeve me këtë eksperiment të thjeshtë vaji dhe uji.

Vaj dhe Uji

LABOR I OSMOZËS SË PATATEVE

Eksploroni se çfarë ndodh me patatet kur i vendosni në ujë të kripur dhe më pas të pastër ujë. Mësoni rreth osmozës kur provoni këtë eksperiment argëtues të osmozës me patate me fëmijët.

YLBERT NË NJË KAVANO

A mund të bëni një ylber në një kavanoz? Ky eksperiment i pastër i ujit me ylber eksploron densitetin e ujit me vetëm disa materiale. Në vend të kripës, ne përdorim sheqer dhe ngjyra ushqimore për të grumbulluar ngjyrat e ylberit.

PENNY BOAT CHALLENGE

Dizajnoni një varkë të thjeshtë me fletë kallaji dhe shikoni sa qindarka mund të mbajë para se të fundoset në ujë. Sa qindarkë do të nevojiten për ta bërë varkën tuaj të fundoset?

BËRË NJË VARKË ME VETË

Mbusheni pishinën ose gunën e fëmijëve me ujë dhe bëni këtë varkë me vozitje DIY për fizikë argëtuese!

22>

EKSPERIMENTI I LAVËS SË KRIPËS

Eksploroni se çfarë ndodh kur shtoni kripë në vaj dhe ujë.

EKSPERIMENTI I DËNDËSISË SË UJIT KRIPOR

A mund të bëni një vezë të notojë? A do të zhyten sende të ndryshme në ujë të ëmbël, por do të notojnë në ujë të kripur? Krahasoni ujin e kripur me ujin e ëmbël me një eksperiment argëtues me kripë dhe ujë. Bëni parashikimet tuaja dhe provoni rezultatet tuaja.

EKSPERIMENTI I NDRYSHIMIT OSE NRORIMIT

Kontrollotregoni çfarë keni në kuzhinë për një eksperiment të thjeshtë shkencor me ujë me disa rezultate shumë interesante!

Sink or Float

EKSPERIMENTI SKITTLES

Një eksperiment super i thjeshtë shkencor i ujit me ëmbëlsirat e preferuara të të gjithëve! A e dini se mund ta provoni edhe me M&Ms? Ju gjithashtu mund t'i merrni ato mente të kuqe dhe të bardhë, karamele të vjetra, madje edhe fasule pelte!

EKSPERIMENTI I GAZIT TË LËNGSHËM I ngurtë

Mësoni për vetitë e trupave të ngurtë, lëngjeve dhe gazeve me këtë eksperiment të thjeshtë me ujë . Kënaquni duke vëzhguar se si uji ndryshon nga një i ngurtë në një lëng në një gaz.

VARKA KAshte

Dizenjoni një varkë të bërë nga asgjë tjetër përveç kashtës dhe shiritit dhe shikoni sa artikuj ka mund të mbajë para se të zhytet në ujë. Eksploroni fuqinë gjatë testimit të aftësive tuaja inxhinierike.

YJET E KRUAJTJES TË DHËMBËVE

Bëni një yll nga kruese dhëmbësh të thyer vetëm duke shtuar ujë. Mësoni rreth veprimit kapilar me një eksperiment me ujë që mund të bëhet plotësisht.

EKSPERIMENTI I UJIT TË ËSHTË

A mund të ecë uji? Bëni një ylber shumëngjyrësh me pak teori ngjyrash të përzier! Ky eksperiment me ujë në këmbë është shumë i lehtë dhe argëtues për t'u vendosur! Kavanozët mason, gotat plastike ose tasat gjithashtu do të funksionojnë mirë për këtë eksperiment.

CIKLI I UJIT NË NJË SHIHE

Bëni një shishe zbulimi mbi ciklin e ujit. Një nga aktivitetet më të mira të shkencës së ujit është ai ku mund të mësojmë më shumë për një nga më të rëndësishmet dheciklet e nevojshme në Tokë, cikli i ujit!

CIKLI I UJIT NË NJË THESE

Cikli i ujit është i rëndësishëm sepse është mënyra se si uji arrin te të gjitha bimët, kafshët dhe madje edhe neve!! Mësoni rreth ciklit të ujit me këtë cikël të lehtë uji në një eksperiment me qese.

EKSPERIMENTI I ZHVENDOSJES SË UJIT

Shtojeni këtë eksperiment të thjeshtë të zhvendosjes së ujit në planet tuaja të mësimit të shkencës këtë sezon. Mësoni rreth zhvendosjes së ujit dhe çfarë mat ai.

EKSPERIMENTI I PËRTHYRJES SË UJIT

Pse objektet duken ndryshe në ujë? Një eksperiment i thjeshtë me ujë që tregon se si drita përkulet ose thyhet ndërsa lëviz nëpër ujë.

Përthyerja e ujit

KSILOFON UJIT

Një ksilofon uji i bërë në shtëpi është i përsosur për të eksploruar fizikën dhe shkencën e tingullit!

EKSPERIMENT I ABORBIMIT TË UJIT

Ky është një eksperiment shumë i thjeshtë dhe argëtues me ujë, i cili është i shkëlqyeshëm për parashkollorët. Djali im kishte një shpërthim të madh duke eksploruar se çfarë materialesh thithin ujin dhe çfarë jo.

ÇFARË SHKRIHET NË UJË

Kjo është një kimi super e thjeshtë duke përdorur sende të zakonshme nëpër shtëpi për të eksploruar përzierjet dhe për të zbuluar se cilat artikuj treteni në ujë!

Water Wheel

Hipni në këtë projekt inxhinierik dhe dizajnoni një rrotë uji që lëviz! Përdorni idenë tonë si një trampolinë për të krijuar tuajën ose ndiqni udhëzimet hap pas hapi.

Water Wheel

Planifikoni një kamp shkencor për verën e ujit

Merrni këtë udhëzues falas dhe planifikoni një ditë ose dy ujëaktivitetet e kampit shkencor me temë. Ne kemi 12 udhëzues falas, secili me një temë të ndryshme! Përdorini ato gjatë gjithë vitit.

PROVO GJITHASHTU KËTO EKSPERIMENTE TË LEHTA SHKENCORE

  • Eksperimentet e gjendjes së materies
  • Eksperimentet e tensionit sipërfaqësor të ujit
  • Eksperimentet e kimisë
  • Eksperimentet e fizikës
  • Eksperimentet e gazit
  • Ndryshimet fizike
  • Gjithçka rreth atomeve

BURIMET MË TË MË TË NDIHMËSHME SHKENCORE

FJALOR SHKENCOR

Nuk është kurrë herët për t'u prezantuar fëmijëve disa fjalë fantastike shkencore. Filloni me një listë fjalësh të fjalorit shkencor të printueshme. Ju do të dëshironi t'i përfshini këto terma të thjeshta shkencore në mësimin tuaj të ardhshëm shkencor!

ÇFARË ËSHTË NJË SHKENCËTAR

Mendo si një shkencëtar! Vepro si shkencëtar! Shkencëtarët si ju dhe unë jemi gjithashtu kureshtarë për botën përreth tyre. Mësoni rreth llojeve të ndryshme të shkencëtarëve dhe çfarë bëjnë ata për të rritur të kuptuarit e tyre për fushat e tyre specifike të interesit. Lexoni Çfarë është një shkencëtar

LIBRAT SHKENCOR PËR FËMIJË

Ndonjëherë mënyra më e mirë për të prezantuar konceptet shkencore është nëpërmjet një libri të ilustruar me ngjyra me personazhe me të cilët fëmijët tuaj mund të lidhen! Shikoni këtë listë fantastike të librave shkencorë që janë miratuar nga mësuesi dhe bëhuni gati për të ndezur kuriozitet dhe eksplorim!

PRAKTIKAT E SHKENCËS

Një qasje e re në mësimdhënien e shkencës quhet Praktikat më të mira shkencore. Këto tetë praktika shkencore dhe inxhinierike janë më pak të strukturuara dhe lejojnë një qasje më të lirë**-**rrjedhëse për zgjidhjen e problemeve dhe gjetjen e përgjigjeve për pyetjet. Këto aftësi janë kritike për zhvillimin e inxhinierëve, shpikësve dhe shkencëtarëve të ardhshëm!

Kliko këtu për të marrë sfidën tuaj 12 ditore të shkencës!

Lëviz në Krye