Katapultë Marshmallow Për STEM - Kazanët e Vogël për Duart e Vogla

Lansimi i marshmallows, flaking marshmallows, katapultimi i marshmallows! Marshmallows gjithandej, por këtë herë ne bëmë katapultën tonë nga marshmallows. Ky katapultë marshmallow ose lëshues marshmallow i lehtë është i përsosur për ata që ngecin brenda një lloj dite ose kur piqni marshmallow rreth zjarrit të kampit. Aktivitetet e thjeshta STEM për fëmijët bëjnë lojë të mrekullueshme!

NDËRTO NJË KATAPULT MARSHMALLOW PËR FËMIJË

KATAPULT MARSHMALLOW PËR KËRRJEN

Këto katapultë marshmallow bëjnë një aktivitet i shkëlqyer STEM! Ne përdorëm teknologji për të na ndihmuar në ndërtimin e katapultave tona të thjeshta. Ne përdorëm matematikën për të përcaktuar furnizimet e nevojshme për ndërtimin e katapultës.

Ne përdorëm aftësitë tona inxhinierike për të ndërtuar realisht katapultat marshmallow. Ne përdorëm shkencën për të testuar se sa larg i lëshuan katapultët marshmallow-ët tanë.

MË SHUMË DIZAJNË KATAPULETI

Eksploroni fizikën dhe mënyrën se si funksionojnë katapultat me ide të tjera dizajni duke përfshirë:

 • katapultë LEGO
 • Katapultë me shkop popsicle
 • katapultë me laps për STEM të shkëlqyer me një grusht pajisje shkollore).
 • Katapultë me lugë me fuqi e madhe e shkrepjes!

Po kërkoni informacione të thjeshta për procesin shkencor dhe faqe falas të ditarit?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë paketën tuaj të shpejtë dhe të lehtë të procesit shkencor.

SI TË BËNI NJË KATAPULT MARSHMALLOW

Cilit fëmijë nuk i bën përshtypje kur mund të fshikullonikrijoni një katapultë të lezetshme që lëshon gjërat në më pak se 5 minuta? E di që djalit tim i pëlqen të bëjë katapulta dhe ky lëshues marshmallow është mjaft i zoti. As që e kuptova se kishte këto marshmallow të mëdhenj!

JU DUHET:

 • Jumbo Marshmallows {4}
 • Mini Marshmallows {launchers
 • Skewers druri (7)
 • Luge plastike
 • Ruberband
 • Nase

UDHËZIME KATAPULLTI MARSHMALLOW

1. Vendosni tre marshmallow në formë trekëndëshi në një tavolinë. Lidheni me hell. Trekëndëshi juaj duhet të shtrihet në tavolinë.

2, Merrni një hell dhe ngjiteni në pjesën e sipërme të çdo marshmallow afërsisht.

3. Mblidhni majat e helleve në mes dhe ngjitini të gjitha në një marshmallow. (Shih foton më lart)

4. Ngjisni një lugë në një hell tjetër. Ngjiteni këtë hell në një nga marshmallows poshtë hellit tashmë në vend.

5. Merrni brezin e gomës dhe mbështilleni rreth lugës dhe më pas mbështillni fundin e shiritit rreth marshmallow dhe vendoseni nën marshmallow {nuk duhet të jetë në marshmallow}.

JU MUND TË Pëlqejnë: STEM Projects On A Budget

LANCE MARSHMALLOWS TUAJ

Tani është pjesa argëtuese! Koha për të testuar katapultën tuaj marshmallow! Ne përdorëm mini marshmallow si lëshuesit tanë. Ju gjithashtu mund të përdorni mini gomë lapsash ose çdo gjë tjetër që mendoni se do të lëshohet mirë pa thyer asgjë ose lënduardikush.

Me njërën dorë mbajeni butësisht marshmallow-in që ka lugën e hellit të ngulur në të. Me dorën tjetër shtyni poshtë levën duke mbushur marshmallow me energji potenciale! Lëreni të shkojë dhe kontrolloni të gjithë energjinë kinetike që ka tani mini marshmallow juaj.

Merrni një kasetë matëse dhe shikoni nëse mund ta kaloni distancën tuaj më të mirë. A mund të bëni ndonjë gjë ndryshe për të ndryshuar distancën që udhëton mini marshmallow juaj?

Mund të pëlqesh GJITHASHTU: Paketa inxhinierike e dyqaneve të dollarëve për fëmijë

Projekti i katapultës MARSHMALLOW

Shkoni edhe më tej eksperimentimin tuaj dhe krahasoni rezultatet me lloje të ndryshme katapultesh? A është njëri më i mirë se tjetri? A lëshon njëra artikuj të ndryshëm më mirë se një tjetër?

Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar metodë shkencore në aktivitetin tuaj të katapultës marshmallow duke testuar dy katapulta me një lloj lëshuesi ose një katapultë me disa lloje lëshuesish!

 • Katapultë me shkop popsicle
 • katapultë me lugë plastike
 • katapultë LEGO

LANCE MINI MARSHMALLOWS ME NJË MARSHMALLOW CATAPULT

Klikoni në lidhje ose në imazh për më shumë projekte inxhinierike interesante për fëmijë!

Kërkoni informacione të thjeshta për procesin shkencor dhe falas faqe e ditarit?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë paketën tuaj të shpejtë dhe të lehtë të procesit shkencor.

Botimi imdhe Artikujt e Preferuar nga Amazon {Lidhje shoqëruese për lehtësi

Publikime të mrekullueshme të Amazon! Shih zbulimin.. Unë kam shkruar tre të parat me blogerë të tjerë të lezetshëm. Harry Potter është një i ri i nxjerrë nga një mik. Është shumë bukur!

Lëviz në Krye