Stick Fort shtëpiak për STEM të jashtëm

Kur keni qenë fëmijë, a keni provuar ndonjëherë të ndërtoni kalatë me shkopinj në pyll? Vë bast se askush nuk mendoi ta quante atë inxhinieri në natyrë ose STEM në natyrë, por me të vërtetë është një projekt mësimor i mrekullueshëm dhe argëtues për fëmijët. Plus, ndërtimi i një fortese me shkop i nxjerr të gjithë {nënat dhe baballarët gjithashtu} jashtë dhe të eksplorojnë natyrën. Këtë muaj ne po presim 31 Ditët e STEM në natyrë me ide të reja çdo ditë dhe një temë të re për të filluar çdo javë. Javën e kaluar ishin projekte shkencore në natyrë, dhe këtë javë janë projekte inxhinierike në natyrë. Bashkohuni me ne!

INXHINIERIA E JASHTME: NDËRTIMI I KALITËVE TË SHPITËVE

PERFITIMET E NDËRTIMIT TË KALAVE TË SHPITËVE

Ne nuk Nuk kam pyll ose pyll në një oborr të shtëpisë, por burri im u rrit me një zonë të madhe lojrash pyjore. Kur ishim jashtë në Virxhinia muajin e kaluar, burri im krijoi mundësinë e përsosur për t'ia transmetuar artin e ndërtimit të fortesave me shkopinj djalit tonë. Natyrisht, keni nevojë për një mjedis të caktuar për të ndërtuar kalatë me shkopinj, por nëse keni mundësi, është një ide e shkëlqyer STEM në natyrë për inxhinieri! Ka kaq shumë ide për projekte të thjeshta STEM brenda dhe jashtë për të bërë me fëmijët tuaj!

ÇFARË MËSOJNË FËMIJËT NGA NDËRTIMI I FORTEVE STICK?

Të kujtohet që thashë se ndërtimi i fortesave me shkopinj ishte një aktivitet i mrekullueshëm STEM? Çfarë është STEM? STEM është shkenca, teknologjia, inxhinieria dhe matematika. Lexoni rreth STEM këtu për të parë saktësisht se si është e gjitha ndërtimi i një fortese me shkoprreth STEM!

AFTËSITË DIZAJNUESE/PLANIFIKIMIT. Cili është vendi/lokacioni më i mirë për të ndërtuar një fortesë me shkop. Çfarë forme duhet të jetë? Sa i gjatë apo i gjerë do të jetë? Sa mure duhet të ketë? Çfarë materialesh mund të përdoren? A ka ndonjë shkëmb apo pemë të madhe që mund të përdoret.

Ne gjetëm një zonë interesante që kishte shkëmbinj të mëdhenj dhe pemë që doli të ishte shumë e dobishme. Kishte shumë degë pemësh të rrëzuara dhe pemë të vogla për të punuar gjithashtu.

NDËRTIMI I AFTËSIVE . A ka nevojë për një themel? Si do të bashkohen materialet? Stili i teee apo stili i lidhjes së lidhjes? Apo ndonjë stil tjetër? Gjetja e pjesëve të duhura: e njëjta gjatësi, e njëjta madhësi, shumë e lakuar. Shumë mundësi. Si t'i vendosim ato në vend? Sa na duhen?

Burri im i tregoi djalit tim se si të gjente degë me përmasa të ngjashme që mund t'i përdorim për të ndërtuar stilin Lincoln Log. Duke vendosur në mënyrë alternative degët midis tre mureve që na duheshin në mënyrë që të gjitha të ndërlidheshin për të formuar një fortesë të fortë me shkop. Ne të gjithë kënaqeshim dhe gjuanim degët e duhura dhe gjetëm kënaqësi në gjetjen e degëve të reja për t'u përdorur.

NDËRTIMI I KALITËVE ME SHOP ME BABIN ISHIN KUFIZIMI I DITËS

AFTËSITË PËR ZGJIDHJEN E PROBLEMEVE. Si ta ndryshojmë dizajnin nëse muri vazhdon të bjerë? A kemi nevojë për degë më të gjata, degë më të drejta? A janë degët në majë të trasha për të qëndruar të ekuilibruar në degët më të holla që janë poshtë tyre. A kemi nevojë për më shumëbazë e qëndrueshme? A po e ndërtojmë shumë lart? A duhet të jetë më i gjerë apo më i ngushtë?

Kur diçka nuk funksionon ashtu siç keni planifikuar, nuk është një dështim. Është një shans i mrekullueshëm për të përdorur aftësitë tuaja për zgjidhjen e problemeve dhe për të gjetur një mënyrë të re ose më të mirë për të ndërtuar fortesën tuaj me shkopinj. Disa nga degët tona ishin shumë të shkurtra nga njëra anë dhe njëra ishte shumë e shtrembër, gjë që e bënte gjithçka të lëkundet.

Vendi i përsosur për t'u ndenjur në një ditë të ngrohtë, një fortesë me shkop që keni ndërtuar!

ATA DO TË KUJTOJNË TË NDËRTOJNË KALATE ME TY!

Ndërtimi i një fortese me shkop është një përvojë e shkëlqyer që fëmijët dhe familjet ta bëjnë së bashku. Ne patëm një shpërthim dhe ajo pushtoi të gjithë pasditen për një kohë familjare krejtësisht pa ekran në natyrë. Është thelbësore që fëmijët të eksplorojnë natyrën, të zhyten në gjithçka që ajo ofron dhe të eksplorojnë të gjitha mundësitë që ajo ofron. Ky muaj i ideve STEM në natyrë ka të bëjë vetëm me këtë, daljen jashtë dhe eksperimentimin ose eksplorimin!

NDËRTO NJË FORT STICK PËR INXHINIERINË E JASHTME

SIGURUAR TË SHIKONI TË GJITHA IDETË E KËMBLEVE TË JASHTËM!

MË SHUMË IDE PËR NDËRTIMIN E KONSTRUKSIONEVE TË THJESHTA ME FËMIJË

Lëviz në Krye