Vezë mermeri të Pashkëve me vaj dhe uthull - Kazana të vegjël për duar të vogla

Nëse doni ta çoni aktivitetin tuaj të ngjyrosjes së vezëve të Pashkëve në një nivel krejtësisht të ri këtë vit, përgatituni për pak argëtim me shkencën e vajit dhe uthullës! Nëse keni një entuziastë të shkencës në duart tuaja,  duhet të mësoni si të bëni vezë të mermerizuara të Pashkëve me vaj dhe uthull . Shtoje atë në koleksionin tuaj të Aktiviteteve të thjeshta shkencore të Pashkëve për një kënaqësi të vërtetë këtë stinë!

SI TË BËNI VEZË TË PASHKËVE MERMER ME VAJ DHE Uthull!

VEZËT E PASHKËVE ME MERME

Bëhuni gati të shtoni këtë aktivitet të thjeshtë të ngjyrosjes së vezëve të Pashkëve në planet tuaja të mësimit të shkencave të Pashkëve këtë sezon. Nëse doni të mësoni… si të lyeni vezët me vaj dhe uthull, le të vendosemi. Ndërsa jeni në të, sigurohuni që të shikoni këto aktivitete të tjera argëtuese Pashkëve dhe lojëra të Pashkëve.

Aktivitetet dhe eksperimentet tona shkencore janë krijuar duke pasur parasysh ty, prindin ose mësuesin! Lehtë për t'u konfiguruar, për t'u bërë shpejt, shumica e aktiviteteve do të marrin vetëm 15 deri në 30 minuta për t'u përfunduar dhe janë shumë argëtuese! Plus, listat tona të furnizimeve zakonisht përmbajnë vetëm materiale falas ose të lira që mund t'i merrni nga shtëpia!

SI TË BËNI VEZË TË PASHKËVE TË MERMERIZUARA

Le të fillojmë të bëjmë këto vezë të mrekullueshme dhe shumëngjyrëshe mermeri të Pashkëve. Shkoni në kuzhinë, hapni frigoriferin dhe kapni vezët, ngjyrën ushqimore, vajin dhe uthullën. Sigurohuni që të keni një hapësirë ​​të mirë pune të përgatitur dhe peshqirë letre!

JU DUHET:

  • Të ziera fortVezë
  • Vaj (perime, kanola, ose ndonjë vaj do të funksionojë)
  • Ngjyrosje ushqimore (ngjyra të ndryshme)
  • uthull
  • Ujë
  • Gota plastike
  • Tasa të vogla

SI TË NGJYROJMË VEZËT ME VAJ DHE UTHull:

HAPI 1: Vendos 1 filxhan me ujë shumë të nxehtë në një filxhan plastik, shtoni 3-4 pika ngjyrues ushqimor dhe 1 lugë uthull. Përziejini mirë. Përsëriteni me ngjyra të tjera.

HAPI 2: Shtoni vezët në çdo filxhan dhe lërini të qëndrojnë për rreth 3 minuta. Hiqeni dhe vendoseni në peshqir letre.

HAPI 3: Në çdo tas, shtoni rreth 1 inç ujë. Ju dëshironi që vetëm ½ e vezës të mbulohet. Më pas, shtoni 1 lugë gjelle vaj në çdo tas dhe 6-8 pika ngjyrues ushqimor.

HAPI 4: Vendosni një vezë në çdo tas. Me një lugë hedhim përzierjen e ujit/vajit mbi vezën dhe e lëmë të qëndrojë për rreth 3-4 minuta. Më pas rrotulloni vezën në mënyrë që të kthehet dhe lëreni të qëndrojë për 3-4 minuta të tjera.

HAPI 5: Nxirreni dhe shtrihuni mbi peshqir letre. Lëreni të qëndrojë për disa minuta, më pas fshijeni secilën vezë me peshqir letre shtesë.

SHKENCA E THJESHTË E VEZËVE TË NGJYRUARA ME VAJ DHE UTHHLL

Shkenca që qëndron pas këtyre vezëve shumëngjyrëshe me vaj mermeri dhe uthull është në procesin e ngjyrosjes!

Ngjyrosja juaj e vjetër e mirë e ushqimit nga dyqanet ushqimore është një ngjyrë acid-bazë dhe uthulla e përdorur tradicionalisht për të lyer vezët ndihmon ngjyrosjen e ushqimit të lidhet me lëvozhgën e vezës.

Ne dije sevaji është më pak i dendur se uji falë disa projekteve të tjera të shkëlqyera shkencore si llamba jonë e llavës e bërë vetë. Ju do të vini re se vaji noton sipër edhe në këtë aktivitet. Kur e vendosni vezën në përzierjen e fundit të vajit me ngjyrë, vaji i mban pjesët e vezës nga ngjitja me ngjyrën ushqimore duke i dhënë asaj një pamje mermeri.

Këto vezë të Pashkëve të mermerizuara me vaj dhe uthull më kujtojnë hapësirën ose galaktikën temave. Ato janë perfekte për entuziastët e hapësirës dhe për shkencëtarët e rinj kudo!

LEHTË PËR TË BËRË VEZË TË LYRA ME VAJ DHE Uthull PËR SHKENCEN E PASHKËVE!

Klikoni lidhjen ose në imazhin më poshtë për më shumë aktivitete argëtuese të Pashkëve.

Lëviz në Krye