Ide projektesh për Panairin e Shkencës me këshilla për mësuesit

Kur dokumentet e frikshme vijnë në shtëpi nga shkolla e fëmijës tuaj duke përshkruar projektet e ardhshme të panairit të shkencës , a ju zhyteni në djersë dhe filloni të stresoheni për zgjedhjen e ideve perfekte të projektit shkencor për të kaluar të gjitha të tjerat ? Ndoshta ju nxitoni në dyqanin e artikujve artizanale ose të ndërtesave dhe merrni të gjitha materialet për të filluar kur fëmija juaj të shkojë në shtrat atë natë. Nëse thoni "Po, jam unë", ju lutem të NDALINI!

Mbajeni të thjeshtë sezonin e drejtë shkencor

Këshilla nga një mësues i shkencave të hershme fillore!

Jacki është një mësuese e hershme e shkencave fillore dhe i di të gjitha këshillat dhe truket, kështu që I kërkova të ndajë mendimet e saj mbi idetë e projekteve shkencore!

“Dua t'ju ndihmoj të largoni stresin që lidhet me këtë aktivitet, të respektoni traditën e përvojës së panairit shkencor dhe të vazhdoni në një mënyrë që është e dobishme për studenti juaj pa bërë projektin për ta.”

Përmbajtja
 • Mbajeni të thjeshtë sezonin e panairit shkencor
 • Këshilla nga një mësues i shkencave të hershme fillore!
 • Përdorimi i metodës shkencore
 • Panairi Shkencës FALAS Paketa e projekteve!
 • Lista kontrolli e panairit shkencor
 • Bëni një pyetje dhe zgjidhni një temë
 • Ejani me një test
 • Kuptimi i variablave
 • Përvijoni procesin
 • Krijoni një Bord të Projekteve të Panairit të Shkencës
 • Projektet e Panairit të Shkencës për t'u provuar
 • Përfundimi i Hetimit shkencor
 • Konfigurimi i lehtë për projektet e Panairit shkencor

Përdorimi ShkencorMetoda

I gjithë qëllimi i panairit shkencor është të ndihmojë studentët të demonstrojnë të kuptuarit e tyre për metodën shkencore. Metoda shkencore bazohet në idenë se studentët do të mendojnë për një temë shkencore dhe pyetjet pasuese për të cilat janë kureshtarë dhe duan të eksplorojnë.

Më pas ata do të punojnë për të hartuar një eksperiment rreth kësaj pyetjeje dhe do të vëzhgojnë se çfarë ndodh gjatë eksperimentit përpara se të nxjerrin përfundime për t'iu përgjigjur pyetjes së tyre origjinale.

Kjo është e ngjashme me STEAM ose Procesin e Dizajnit Inxhinierik, drejt të cilit po lëvizin shumë shtete dhe rrethe sipas Standardeve të Shkencës së Gjeneratës tjetër.

Mbani mend, i gjithë ky proces supozohet të kryhet nga fëmija juaj, me DISA ndihmë nga ju. Si mësues, mund t'ju them dhjetë herë nga 10, dhe më mirë do të shihja punë që është vërtet e krijuar nga studentët, e çrregullt, e shkruar gabimisht dhe REAL kundrejt krijimit të përsosur të Pinterest-it që nëna në rrugë sapo postoi tek ajo. Instagram.

Pra, këtu janë sugjerimet e mia për të kaluar përmes projektit të panairit shkencor duke e mbajtur atë të thjeshtë.

Paketë projektesh panair shkencor FALAS!

Kjo paketë e thjeshtë informacioni do t'i ndihmojë fëmijët tuaj të fillojnë me projektin e tyre të panairit shkencor.

Science Fairlist check

Zgjidhni një projekt për të cilin fëmija juaj ka shprehur interes . KJO ESHTE KËSHILLA MË E RËNDËSISHME QË MUND TË JAP! Angazhimi i fëmijës suajnë këtë proces do të jetë shumë më e lehtë kur ata të jenë forca shtytëse pas tij.

Nëse duan të bëjnë diçka me karamele , lërini të zgjedhin një eksperiment, si p.sh. eksperimentin e tretjes së kazanit ose të rritjes së ariut.

Nëse janë të interesuar për bimët , mbase sugjeroni që të provojnë karafilin klasik në ujë me ngjyrë ose projektin e kavanozit të mbirjes së farës.

Përveç kësaj, MBAJENI TË THJESHTË! Mos zgjidhni diçka që e dini se është joreale që fëmija juaj të bëjë në bazë të moshës, hapësirës së vëmendjes, planit familjar , etj.

Shumicën e kohës, projektet më të mira të panairit shkencor vijnë nga idetë më themelore!

Bëni një pyetje dhe zgjidhni një temë

KËSHILLA 1: Krijoni një listë me sa më shumë pyetje që mund të mendoni që lidhen me temën përpara se të vendosni për atë të saktë që do të eksploroni përmes projektit. Sa më shumë, aq më mirë. Pastaj zgjidhni atë më specifike dhe do të keni rezultate të qarta.

Ejani me një test

KËSHILLA 2: Ndihmoni fëmijën tuaj të zhvillojë një mënyrë për t'i testuar pyetjet e tij në mënyrë reale. Ngjitja në çati për të hequr gjërat është ndoshta joreale bazuar vetëm në shqetësimet e sigurisë.

Sugjeroni teste që mund të kryhen në shtëpi ose në rrugë, që kërkojnë materiale minimale dhe që nuk do t'ju pushtojnë jetën për një periudhë të gjatë kohore.

E shkurtër dhe e ëmbël, e vogël dhe e thjeshtë.

Kuptimi i variablave

Aeksperimenti shkencor përfshin përgjithësisht një variabël të varur dhe të pavarur! Nuk jeni i sigurt se si të vendosni se cili është cili? Ne mund te te ndihmojme! Mësoni gjithçka rreth variablave shkencore këtu.

Variablet shkencore

Përvijoni procesin

KËSHILLA 3: Gjatë zbatimit të eksperimentit, drejtojeni fëmijën tuaj përmes hapave që ata kanë përcaktuar janë të nevojshëm për të testuar teoritë e tyre dhe për t'i ndihmuar ata të regjistrojnë procesin në një mënyrë që do ta bëjë më të lehtë komponentin e shkruar në fund.

Kjo organizatë përpara do të bëjë një botë ndryshimi pas disa javësh, kur të jetë koha për të krijuar një draft përfundimtar të raportit të tyre.

Ndoshta ju e ndihmoni fëmijën tuaj të shënojë një ose dy fjali në ditë në lidhje me eksperimentin e tij. Ose provoni të regjistroni video të shkurtra të fëmijës tuaj duke shpjeguar eksperimentin e tij ndërsa kalon nëpër hapat.

Kjo mund të ndihmojë në heqjen e disa lotëve nga komponenti i shkrimit që do të vijë në fund të projektit, pasi ata do të kenë prova, me fjalët e tyre për hapat e ndërmarrë, të cilat më pas mund të shkruhen lehtësisht poshtë.

Krijoni një Bord të Projektit të Panairit të Shkencës

KËSHILLA 4: Ky sugjerim mund të jetë pilula më e vështirë për t'u gëlltitur, por unë do ta them gjithsesi: Lejo fëmija juaj të krijojë vetë tabelën e prezantimit !

Siguroni materialet e nevojshme (letër, markera, shirit të dyanshëm, ngjitës, etj.) dhe ndihmojini ata të planifikojnë pamjet vizuale, por më pasle të kenë në të . Projekti i një fëmije duhet të duket si projekti i një fëmije. Një nxënës i klasës së dytë nuk duhet të shkojë kurrë në shkollë me diçka që duket gati për panairin shkencor të shkollës së mesme!

Unë e di si një frikacak kontrolli se sa e vështirë është ta lejosh këtë, por më besoni, gjithçka ka të bëjë me pronësinë dhe krenarinë që ata do të jenë në gjendje të marrin në punën e tyre, duke e ditur se në fakt është TYRE PUNA !

Nëse ndiheni fajtor që nuk keni ndihmuar, ofroni t'i ngjitni gjërat aty ku fëmija juaj ju thotë t'i vendosni ose t'i shkruani me laps gjëra që mund t'i gjurmojnë në shënues!

Puna së bashku mund të jetë një përvojë argëtuese, mos e bëni për ta, ju lutem!

Dëshironi të mësoni më shumë se çfarë të vendosni në një tabelë të panairit shkencor? Shikoni idetë e krijimit të bordit tonë të panairit shkencor!

Ndihmojini fëmijët tuaj të fitojnë aftësi të ndryshme nëpërmjet pjesëmarrjes në një panair shkencor, si komunikimi, të menduarit kritik, menaxhimi i kohës, ndërveprimi me bashkëmoshatarët dhe vetëbesimi!

Projekte të panairit shkencor për t'u provuar

Pra, tani që keni një ide më të mirë se si t'i qaseni kësaj detyre në dukje të frikshme, e cila shpresojmë se tani ndihet më shumë e thjeshtuar, do të doja t'ju ofroj disa sugjerime të eksperimenteve "të provuara dhe të vërteta" që do t'i angazhojnë studentët tuaj dhe do t'ju ndihmojnë ta bëni atë pa ju bërë.

Hedhja e aeroplanit prej letre

Palosni aeroplanë të ndryshëm letre dhe regjistroni sa larg fluturon secilimbi një seri hedhjesh. Cili fluturon më larg? Pse është ai dizajn më efikasi? Shiko disa shabllone aeroplanësh këtu .

Rritja Gummy Bears

Duke përdorur lëngje të ndryshme (ujë, ujë të kripur, lëngje, sode, etj.), Vëzhgoni se si arinjtë gomë zgjerohen ose jo në solucione të ndryshme dhe përcaktoni pse është kështu. Mos harroni të matni dhe të regjistroni madhësinë e arinjve tuaj gomë para dhe pas! Matni pas 12 orësh, 24 orësh dhe madje 48 orësh!

Kape këtë laborator falas të ariut të dhëmbëve këtu!

Çfarë po ndodh?

Osmozë! Arinjtë gomë do të zgjerohen në madhësi për shkak të osmozës. Çfarë është osmoza? Osmoza është aftësia e ujit (ose një lëngu tjetër) për t'u përthithur përmes një lënde gjysmë të përshkueshme, e cila është xhelatina. Xhelatina në arinjtë gomë gjithashtu i pengon ata të treten, përveç kur vendosen në një lëng acid si uthulla.

Vezë lundruese

Ky eksperiment eksploron se si të bëni një vezë të notojë duke përdorur ujë të kripur. Nxënësit mund të eksplorojnë sasinë e kripës së tretur në ujë që do të duhet për të rritur lëvizshmërinë e vezës dhe për ta bërë atë të ngrihet në majë të enës. Mendoni për Liqenin e Madh të Kripës në Juta! Çfarë lidhje e shkëlqyer për të krijuar! Shihni eksperimentin e vezëve lundruese këtu.

Germ Busters Eksperimenti i mykut të bukës

Duke përdorur disa copa buke, pak zip çanta, dhe dy duar, zbuloni se cilat metoda tëLarja e duarve është më efektive në bazë të sasisë së mykut që rritni! A do të jetë një dezinfektues i duarve që funksionon më mirë? Ujë dhe sapun tradicional? Ose mbase një lëng tjetër jotradicional që provoni do të vrasë mikrobet më së miri!

Përndryshe, mund të kontrolloni sipërfaqet e mikrobeve me bukë dhe t'i vendosni në thasë. Ne e fërkojmë bukën tonë në iPad!

Efektet e sheqerit në dhëmbë

Ndërsa pijet e shijshme dhe me sheqer nuk janë më të mirat për ne apo dhëmbët tanë. Duke përdorur pije të ndryshme, si lëngje, pije të gazuara, kafe, çaj, pije sportive dhe vezë, ne mund të përcaktojmë se cilat ndikojnë më shumë në shëndetin tonë dentar dhe cilat nuk janë aq të këqija sa mendojmë!

Për eksperimentin tonë kemi përdorur Coca-Cola, Gatorade, çaj të ftohtë, lëng portokalli, limonadë dhe lëng rrushi!

Testi i shijes së ngjyrës

Provojeni këtë eksperiment të thjeshtë me disa fëmijë, ose provojeni për një projekt të shpejtë të panairit shkencor. Ky eksperiment i shijes së ngjyrave shtron pyetjen… A ndikon ngjyra në shijen? Merrni paketën e mini testit të shijes këtu.

Testi i shijes së ngjyrave

Përfundimi i hetimit shkencor

Nëse jeni gati të merreni me një investigim shkencor ose projekt të panairit shkencor, unë ju kam mbuluar me këshillat më të mira të mësuesve! Shkarkoni këto këshilla të shkëlqyera dhe udhëzues të projektit shkencor këtu!

Mos harroni të mbani parasysh sa vijon:

 • Lërini fëmijët të zgjedhin temat që u interesojnë !
 • Mbaji idetë e testimit shkencor të sigurta dhe realiste!
 • Bënisigurohuni që të qëndroni në krye të vëzhgimeve dhe të dhënave!
 • Lërini fëmijët të bashkojnë prezantimin. Nuk nevojiten projekte perfekte në Pinterest!

Projekti shkencor mund të mos duket i përsosur, por do të jetë puna e tyre.

Konfigurimi i lehtë për projektet e Panairit Shkencës

Ne kemi krijuar një udhëzues burimesh fantastike falas për konfigurimin e projekteve tuaja shkencore. Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth krijimit të projektit tuaj të ardhshëm të panairit shkencor .

Lëviz në Krye