Receta për slime me shkëlqim të pastër - kosha të vogla për duar të vogla

Slime është një nga eksperimentet më të bukura të kimisë atje, dhe gjithçka që ju nevojitet janë disa gjëra nga dyqani ushqimor për ta bërë këtë të bëjë zhul me shkëlqim ngjitës të pastër. Ju nuk Nuk duhet të përdorni vetëm ngjitës të bardhë, mund të përdorni edhe ngjitës të pastër! Shikoni recetën tonë të slime vezulluese që shkëlqen dhe shkëlqen, dhe ju do të keni gjithashtu një aktivitet të mrekullueshëm shkencor.

BËRNI RECETËN E QARTËSISË SLIME GLITTER GLUE

Ne e duam recetën tonë tradicionale të lyerjes së niseshtës së lëngshme me ngjitës të pastër dhe të bardhë. Punon shkëlqyeshëm në çdo mënyrë dhe ka shumë mënyra argëtuese për të veshur slime, shikoni se si e bëjmë këtë këtu. Disa herë na duket sikur të bëjmë një slime vezulluese dhe disa herë na duket sikur të bëjmë një zhul të errët që rrjedh.

Ne kemi përdorur ngjitës të qartë për të bërë slime të lezetshme si slime topi ynë që rrjedh për favoret e festës së Halloween, ose kungullin tonë zhul i guximshëm i bërë brenda një kungulli të vërtetë, zhul i mrekullueshëm i oqeanit dhe zhul ylberi!

SHIKONI VIDEON E SLIME NË VEPRIM (Vetëm shtoni më shumë shkëlqim për slime me shkëlqim ekstrem!)

Klikoni Këtu për të shkarkuar FALAS për printim

MOFIMI: Ky postim përmban lidhje shoqëruese.

FURNIZIMET

Ngjitësja e pastër e larë Elmer

Niseshti i lëngshëm

Glitter

Ujë

Enë, filxhan matëse dhe lugë

BËRË NGJITHËN E GJYQËSISË TË CLEAR GLITTER

Shtoni 1/2 filxhan zam në një enë

Shtoni 1/2 filxhan ujë dhe përzieni.

Në këtëkoha kur mund të shtoni shkëlqimin tuaj. Bëhuni bujar! Mund të shtoni edhe ngjyra ushqimore. Përziejini gjithçka së bashku përsëri.

Shtoni 1/2 filxhan niseshte të lëngshme në përzierjen tuaj të ngjitësit dhe shkëlqimit. Ajo që është vërtet interesante është se është një reagim i menjëhershëm.

SHKENCA SLIME

Cila është shkenca pas zhulit? Borati i natriumit në niseshte {ose pluhur boraks ose acid borik} përzihet me ngjitësin PVA {polivinil-acetat} dhe formon këtë substancë të ftohtë elastike. Kjo quhet ndërlidhje! Slime konsiderohet gjithashtu një polimer. Unë kam krijuar gjithashtu një burim të thjeshtë shkencor të slime-it.

Slime juaj do të fillojë të bashkohet menjëherë. Vazhdoni ta përzieni derisa të jetë shumë e trashë për ta përzier me lugë dhe kaloni në përdorimin e duarve! Shkencë mjaft e bukur nëse më pyet mua.

Tani ju keni zhul me shkëlqim ngjitës të trashë dhe elastik, gati për ekzaminim. Mendoj se ngjitësi i pastër prodhon një zhul më të fortë dhe më të trashë, por ende rrjedh dhe shtrihet, por duhet të jeni pak më i butë me të.

Ju gjithashtu mund: SHTO KOFETI NË SLIME TUAJ

E bardhë zam bën një zhul më të lirshëm që rrjedh më lirshëm. Përveç nëse sigurisht që dëshironi të provoni recetën tonë flubber e cila është një slime super e ftohtë, e fortë dhe elastike e bërë me ngjitës të bardhë.

Receta jonë ka qenë një recetë pa sukses për të bërë slime vitet e fundit. Ne e duam këtë aktivitet të lezetshëm të kimisë dhe ju shpresojmëdo gjithashtu. Sigurohuni që të shikoni më shumë nga projektet tona të mrekullueshme shkencore dhe STEM për fëmijë të të gjitha moshave!

Gjithmonë kam menduar se bërja e slime ishte një përvojë mistike e ruajtur për Pinterest, por isha gabim! Nëse e keni shtyrë përpjekjen për të bërë slime, mos e bëni. Do të habiteni se sa e lehtë është me të vërtetë bërja e slime. recetat tona për slime e vërtetojnë këtë!

SI TË BËNI NGJIT TË KAFTËS SLIME SHKELQËSORE ME FËMIJË!

Klikoni në lidhjet më poshtë për të kontrolluar më shumë ide interesante për të provuar me fëmijët.

Lëviz në Krye