Apple STEM Activities for Kids - Little Bins for Little Hands

Мразам да признаам, но вљубен сум во сезоната на есен и секако бескрајните активности јаболко СТЕМ кои одат заедно со неа! Оваа сезона сум супер возбуден што мојот нов читател може да ми прочита Десет јаболка на врвот ! За да го прославам, собрав 10 активности со СТЕМ од јаболка користејќи вистински јаболка, совршени за предучилишна возраст, градинка и прво одделение (во кое мојот син се движи оваа година). 8>

ИДЕИ за Apple

Сакам да го користам она што го имам за практично учење наука и јаболката е она што дефинитивно го имаме! Овие активности со јаболка функционираат совршено за рано учење, плус можете да уживате и да ги јадете! Ништо залудно потрошено. Сакав да се забавувам со нашите активности, но сепак да можам да работам на вештини како што се набљудување, решавање проблеми и критичко размислување.

Проверете ги овие активности со јаболка…

 • АКТИВНОСТ НА СЕТИЛАТА НА ЈАБОЛКАТА 5
 • ЗОШТО ЕКСПЕРИМЕНТ НА ​​ЈАБОЛКАТА ПОРАНУВААТ КАФЕНИ
 • ЕКСПЕРИМЕНТ НА ​​ВУЛКАН СО ЈАБОЛКА
 • ЕКСПЕРИМЕНТ ЗА ГРАВИТАЦИЈА НА ЈАБОЛКАТА
 • АКТИВНОСТИ НА СТЕБКИТЕ НА ЈАБОКОТ

  Направивме три забавни активности со СТЕМ од јаболка, поврзани со дегустација на јаболка и експеримент за оксидација на јаболка. Напомена: добар дел од попладнето го поминавме со истите 5 јаболка!

  Се обидовме да натрупаме јаболка како животните во книгата Десет јаболка нагоре , се обидовме да балансираме јаболка и да одиме како животните, и ниеизградени структури од јаболка . Активноста за градење на структурата на јаболката беше далеку најлесна и мојот син сфати дека ако купиме уште 10 јаболка може да ги собере сите десет ако користи чепкалки за заби или стапчиња за ражен. Се обложувам дека тоа би функционирало, но сè уште не сум подготвен да направам сос од јаболка {исто така одлична наука}!

  Подолу погледнете ги сите наши забавни активности на јаболко СТЕМ.

  *Работевме на активноста за балансирање на јаболка прво бидејќи ни требаа цели јаболка!*

  Барате лесни активности за печатење и евтини предизвици засновани на проблеми?

  Ве покриваме…

  Кликнете подолу за да ги добиете вашите брзи и лесни STEM предизвици.

  #1 БАЛАНСУВАЊЕ НА ЈАБЛОКИТЕ

  Доволно ни беше едно јаболко одозгора! Се обиде да оди, но беше тешко. Тој утврди дека формата, тежината на јаболкото и гравитацијата работат против него.

  Можеби чепкалка за заби во секое јаболко или ражен! Ќе мора да го пробаме тоа! Проблемот е решен.

  Иако ова е толку едноставна активност на Apple STEM, таа нуди одлична можност за вежбање на вештините за критичко размислување. Зошто јаболката не може лесно да се редат? Што е тоа со јаболката? Дали има подобро јаболко за натрупување на друго јаболко?

  Се случуваат многу обиди и грешки и решавање проблеми. На крајот успеал за многу кратко време да нареди четири јаболка. Тој одлучи дека ќе треба да избере различни формијаболка следниот пат!

  #2 ГРАДЕЊЕ НА КОНСТРУКЦИИ НА ЈАБОЛКА ЗА СТЕБЛО НА ЈАБОЛКА

  Исечкајте едно јаболко и фатете ги чепкалките за заби. Што можете да направите? 3D или 2D форми, купола, кула?

  Градежните структури од јаболка комбинираат дизајн, инженерство и фина моторика! Плус, можете да го јадете потоа.

  Кликнете подолу за да ги добиете вашите брзи и лесни STEM предизвици.

  #3 НАПРАВЕТЕ Брод од јаболка

  Можете ли да пливате брод со јаболка? Дали јаболката плови? Случајно го прашав син ми дали мисли дека јаболкото ќе потоне или ќе исплива? Тој рече дека ќе потоне и рече дека треба да го тестираме.

  ЗОШТО ЈАБОЛКАТА ПЛИДАТ?

  Јаболкото е пловно! Дали знаеш зошто? Јаболкото има воздух внатре и тој воздух помага да не потоне целосно. Јаболката се помалку густи од водата. Проверете го нашиот експеримент за густината на водата со виножито за да дознаете повеќе за густината. јаболко плови, можеш ли да изградиш брод со јаболка за да плови? Дали парчињата јаболка со различна големина ќе лебдат како и другите? Направете сами едра со оние чепкалки што ќе останат од горенаведената активност со чепкалки за заби.

  Едноставни хартиени едра од картички. Дали различните форми и големини на едра ќе влијаат на тоа како парчето јаболко плови? Нашето мало парче јаболко не се совпаѓаше со поголемото едро што го исековме за него, но другите големи парчиња добро се издигнаа. Едноставно и креативно јаболкоСТЕМ!

  Ете го! Брзи и забавни идеи со вистински јаболка за есенско стебло.

  ПРЕДИЗВИЦИ ЗА ЕСЕНСКИ СТЕБКИ ОД ЈАБОЛКА

  Погрижете се да погледнете повеќе прекрасни активности со јаболка за деца.

  Барате лесни активности за печатење и евтини предизвици засновани на проблеми?

  Ве покриваме…

  Кликнете подолу за да ги добиете вашите брзи и лесни STEM предизвици.

Скролај на врв