Сензорна игра

Како да направите сензорни канти Водич чекор по чекор

Што треба да направите за да направите сензорни канти? Дали е тешко? Дали децата навистина сакаат сетилни канти? Сензорните канти беа огромно главно средство во нашата куќа неколку години. Тие беа опц...

Диносаурус вулкан Наука за сензорна идеја за играње во мал свет

Создадете мал свет со вулкан на диносаурусите. Научните експерименти со сода бикарбона се секогаш забавни и исполнети со можности за учење. Ура за ерупција на вулкани од диносауруси со наука за сода...

15 Активности на маса за вода во затворени простории - Мали канти за мали раце

Прекрасната игра на водена маса во затворен простор е на вашите прсти! Кога времето станува премногу студено за сите одлични активности на отворено што сте ги правеле, сè уште не ја спакувате вашата м...

Како да обоите ориз - мали канти за мали раце

Сакате да научите како да бојадисувате ориз за брзи и лесни канти за сетилна игра! Сензорната игра е најдобрата предучилишна активност наоколу! Обоениот ориз е прекрасно сензорно полнење за канти и ед...

Како да направите обоена сол - мали канти за мали раце

Сензорни корпи, фиоки за пишување сетилни, сензорни рецепти, сензорни диети… Сите овие имаат едно нешто заедничко, тие се искуства богати со сетила за децата! Нашите сетилни канти и рецепти се неверој...

Тесто од пченкарен скроб: само 3 состојки - мали канти за мали раце

Домашната сензорна игра е одличен начин да го окупирате утрото или попладнето дома со практична забава! Честопати не мора ни да гледате покрај шкафовите во кујната за да подготвите прекрасни идеи за с...

Виножито сензорна корпа - мали канти за мали раце

Сензорна корпа за виножито Истражување на бојата преку сензорна игра! Сензорна обработка , Истражување & засилувач; Играње! Ние ги сакаме боите и ги сакаме сетилните корпи! Овде користиме мног...

Скролај на врв