Виножито сензорна корпа - мали канти за мали раце

Сензорна корпа за виножито

Истражување на бојата преку сензорна игра!

Сензорна обработка , Истражување & засилувач; Играње!

Ние ги сакаме боите и ги сакаме сетилните корпи! Овде користиме многу сензорни канти за сите видови игра и учење! Еден од нашите омилени полнила е обичниот стар бел ориз. Понекогаш го правиме малку празнично и додаваме некоја боја! Едноставно да се направи, земете една чаша или ориз, 1/2 лажичка оцет и прехранбена боја и енергично протресете во затворен сад. Исушете на хартиена крпа и играјте. Го чувам мојот ориз во пластична кеса со галон патент кога не го користам. Проверете како да ги обоите вашите материјали за сензорна игра овде.

Поставување сензорна корпа за виножито

Бидејќи изработувам канти за сензори некое време, внимателно складирам предмети од сезона во сезона и повторно ги користам за различни канти за сензори . Сакав да направам нова сензорна корпа за виножито оваа година за да ја пречекам пролетта! Го користев нашиот обоен филер за ориз со виножито и неколку јасни мониста од пони за малку сјај. Додадов старо ЦД за правење виножита на ѕидот или подот, тркало со иглички виножито, контејнер со виножито, чаши со виножито, врски со виножито, велигденски јајца и неколку забавни обоени лажици од локалната продавница за јогурт (и мерните лажици работат!) на ум дека скоро сè дојде од продавницата за долар! Сетилните корпи може да бидат евтини и лесно да се менуваат со користење на многу од иститематеријали!

Истражување на текстурата на Виножито Рајс

Една работа со Лиам и сензорни канти е тоа што ние се обидуваме да му ги разбудиме сетилата и да му дадеме сензорен придонес за да му помогнеме да го регулира своето тело! Тој е сензорен трагач, но често избегнува и сензорен влез. Филерот треба да биде точно. Го сака чувството на ориз! Ако вашето дете нема никакви проблеми со сензорната обработка, кантите за сензори сепак можат да ги обезбедат сите исти прекрасни придобивки. СЕКОЕ дете може да има корист од сензорна корпа!

Играј со сензорна корпа за виножито

Толку многу работи што треба да се прават во сензорна корпа. почувствувајте го оризот! Наполнете и протресете ги јајцата за звук, одвртете ги садовите и вежбајте фина моторика и наполнете и фрлете чаши!

Направете синџири, броете алки, раздувајте го тркалцето со иглички, завијте ги врските, и свртете го игличкото тркало во тркало за користење на ориз за да се врти наоколу! Оваа сензорна корпа со виножито вклучува толку многу сетила за вашето дете да разговара со вас!

Бротајте ги врските и научете бои за да ја претворите во дел од вашиот план за лекција за рано учење!

Со Sensory канти, можностите се бесконечни! Дали неодамна сте направиле сензорна корпа!

Се надевам дека ќе следите заедно со нас и сите наши сетилни корпи оваа година!

Pinterest, Facebook, G+,

или ПРЕТПЛАТЕТЕ СЕ за нас преку е-пошта на нашата странична лента

Проверете го нашиот нов ТактиленВодич за сензорна репродукција

Повеќе идеи за играње во боја и виножито

Скролај на врв