Помладиот научник

Експеримент за надојдена вода - Мали канти за мали раце

Запалете оган под средношколската наука и загрејте го! Ставете запалена свеќа во водата и гледајте што се случува со водата. Истражете како топлината влијае на воздушниот притисок за одличен научен ек...

Бесплатни работни листови за научен експеримент за печатење - мали канти за мали раце

Кога вашите деца се подготвени да продолжат со научен експеримент, испробајте ги овие бесплатни работни листови за научни експерименти за печатење ! Вклучени се и чекорите за научниот метод и брзит...

Експеримент со мијалник или плови - мали канти за мали раце

Лесна и забавна наука со експеримент со мијалник или пливање. Отворете го фрижидерот и фиоките за оставата, чајната кујна и имате се што ви треба за да тестирате какви предмети тонат или пливаат во во...

Скролај на врв