Научна активност за топење на мраз од мраз од диносаурус

Топењето мраз е многу за децата и овие замрзнати јајца од диносаурус се совршени за вашите обожаватели на диносауруси и за лесните предучилишни активности! Супер лесно се прави, децата ќе ги изведат своите омилени диносауруси за кратко време. Активностите за топење мраз создаваат прекрасни едноставни научни активности, како и кул активности со сетилни игри. Замрзнатите ледени јајца од диносаурус сигурно ќе бидат голем хит во секое време од годината. Погрижете се да проверите повеќе едноставни научни активности за деца од предучилишна возраст!

ВЛЕДЕЊЕ НА ЗАМРЗНЕТИ ДИНОСАУРСКИ ЈАЈЦА ЗА ЛЕДЕНА НАУКА!

Секое дете поминува низ доба на диносаурус на одредено време точка помеѓу мало дете и предучилишна возраст, па дури и пошироко! Нашите активности со диносаурусите се совршени за толпата од предучилишна возраст. Оваа активност со замрзнати ледени јајца од диносаурус е лесна за правење и многу забавна за ископување.

Овој тип на замрзната сетилна игра, исто така, прави одлично научно откритие и активност за учење за малите деца. Проверете повеќе од нашите едноставни предучилишни активности. Оваа активност со дино-тема е супер едноставна за поставување и само треба малку време да се замрзне, затоа планирајте однапред!

Барате лесни активности за печатење?

Ве покриваме…

—>>> БЕСПЛАТЕН пакет за активности на диносауруси

ДЕЈНОСТ ЗА ЗАМРЗНЕТИ ЈАЈЦА НА ДИНОСАУРСИ

ЌЕ ВИ ТРЕБА:

Дали ви требаат водени балони? Не! Не сакате да користите вистински водени балони затоа што никогаш нема да ги соберете диноните во нив! Редовните балони ќесепак убаво наполнете го мијалникот! Преостанатите балони прават и забавни сензорни/текстурни јајца.

  • Балони
  • Мини диносауруси
  • Корпа за топење и засилувач; Топла вода
  • Капкалки за очи, шишиња со месо или цедени шишиња

АЛТЕРНАТИВНА ИДЕЈА ЗА ЗАМРЗНУВАЊЕ: Ако не сакате да користите балони, замрзнете ги диносаурусите во Мини контејнери или корпи за мраз како овој цветен мраз се топи. Можете да бидете креативни и да ја обоите водата во килибарна боја!

КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДИНО ЈАЈЦА

ЧЕКОР 1: Разнесете балон и држете го 30 секунди или така да го истегнете.

ЧЕКОР 2: Истегнете го отворениот врв на балонот и ставете диносаурус во балонот. Можеби ќе ти треба помош, но јас сам се расправав.

ЧЕКОР 3: Наполнете го балонот со вода и врзете го.

ЧЕКОР 4: Залепете ги балоните во замрзнувачот и почекајте.

ЧЕКОР 5: Кога балоните се целосно замрзнати, отсечете го јазолот и излупете го балонот.

Ставете ги вашите ледени дино јајца во сад или на послужавник и поставете сад со топла вода за да се топи забава!

Ископување замрзнати јајца од диносаурус

Се бара да се подобри моторни вештини без користење на молив? Поттикнете ја силата на прстите и рацете, координацијата и вештината со забавни алатки! Капкалките за очи се одлични за фина моторна игра и сензорна игра. Малите прсти се трудат да манипулираат со која било од алатките за топење на овие јајца.

Штодруго можеш да користиш за топење на јајцата? Што велите за шишиња со месо, шишиња со цедени шишиња, шишиња со шприц, па дури и чаши!

Тој беше толку возбуден кога ги виде диносаурусите како ѕиркаат во некои од замрзнатите ледени јајца на диносаурусите.

ЕДНОСТАВНА НАУКА ЗА ТОПЕЊЕ ДИНО ЈАЈЦА

Ова не е само забавна дино активност од предучилишна возраст, при рака имате и едноставен научен експеримент! Топењето на мразот е наука што децата сакаат да ја добијат. Разговор за цврсти и течности. Кои се разликите?

Водата е толку интересна за децата бидејќи може да биде во сите три состојби на материјата: течна, цврста и гасна! Можете да го користите овој едноставен научен експеримент за состојби на материјата за да го покажете ова понатаму.

Дали ладната вода ги топи јајцата на дино поинаку од топлата вода? Вклучете ги децата навистина со поставување едноставни прашања за да ги натерате да размислуваат и експериментираат. Вашите замрзнати јајца од диносаурус се толку едноставен начин да покажете како мразот се топи со топла вода!

Мисиркините и мешаните топки за пијалоци во прав се исто така забавни за различни начини за топење на мразот. АКТИВНОСТИ ЗА ДИНОСАУРСКИ КОИ ДА СЕ ПРОБАТЕ

  • Идеи за табела за откривање диносауруси
  • Активности со отпечаток на диносауруси и ПАРЕ за деца
  • Научна корпа за вулкани диносауруси
  • Активност за ископување диносауруси
  • Изведување јајца од диносаурус

Ледени замрзнати јајца од диносаурус Сетилен научен експеримент

Ако ви требаат повеќе активности за предучилишна темакликнете овде за идеи во текот на целата година!

Барате лесни активности за печатење и евтини научни експерименти?

Ве опфативме…

Кликнете подолу за да ги добиете вашите брзи и лесни научни активности.

Скролај на врв