Lego Slime Sensory Search and Find Minifigure Activity

Направете лесен LEGO Slime со минифигурни глави

Ново! Lego Slime! Слајм е одличен и лесен за правење. Овој домашен рецепт за слајм го користевме одново и одново и сè уште не нè изневери. За помалку од 10 минути ќе имате извонреден слајм со кој ќе можете да си играте одново и одново. Овој домашен рецепт за лигите е толку брз што можете да застанете во самопослуга и да го земете она што ви треба. Можеби веќе го имате! Со нетрпение ги очекувам сите забавни начини за играње со нашиот домашен слајм оваа година. Дефинитивно го додавам на нашата листа 25 класични научни експерименти.

Потребни се материјали за Lego  Slime {Amazon affiliate links}:

  • Бел лепак (1) Elmer's Washable Leap работи најдобро!
  • Течен скроб
  • Вода
  • Мерни чаши (1/2 чаша)
  • Жолта прехранбена боја
  • 2 чинии и лажица
  • ЛЕГО глави за минифигури

За да направите LEGO Slime: рецепт, совети и трикови!

Овде ќе го најдете нашиот рецепт за лигите со совети и трикови кои ќе ве одведат на нашиот пат заедно со други неверојатни идеи! Овој домашен рецепт за лигите е многу лесен и брз за правење!

Сметам дека мешањето на лигите е прилично смирувачко, но е малку премногу неуредно за мојот син. Готовиот производ повеќе му се допаѓа! Овој пат додадов фино моторно сензорно пребарување активност на нашиот слајм. Отстранување на сите наши легоглави!

Тато исто така сака лего и исто така ужива во нашите домашни слајмови! Неколку наши пријатели и нивните деца дојдоа на забава за правење лигави еден викенд. Толку е лесно и проверете ја нашата забава со слајм! Извадив околу 30 лего мини глави за фигури за да ги измешам во овој лего лигав откако беше направен. Едноставно преклопете ги во лигите! Може да користите и ситни лего парчиња!

Сензорниот предизвик со фини мотори на lego slime, отстранете ги лего главите! Тоа е одлична работа со фини мотори во потрага по сите лего парчиња. Работете на силата на раката, умешноста на прстите и тактилната обработка додека се забавувате со лигите!

Ги сакаме меурчињата што секогаш ги создаваат нашите лигави!

Додаден бонус за фини мотори, залепете ги сите глави лего на основната плоча или наредете ги една врз друга! Толку одлично разиграно вежбање со фини мотори со кул Лего шлајм!

Домашната лего лига е одлична во секое време од годината! Плус, ние ги сакаме Legos!

Slime е одличен материјал за сензорна игра со низок неред што не ги остава рацете валкани. Забавно е да го исцедите и гледате како истекува од вашите раце или мала чинија. Уживаме често да матиме серии од лигите. Обично, го оставаме на маса и секој што ќе помине мора да застане и да си игра со него {Може да се чува лесно покриен и ако малку се исуши погрижете се да си играте со него!}.

Погледнете сите наши страшни лигитеидеи!

Уште позабавни идеи за обид

Скролај на врв