Научни центри за предучилишна возраст

Дали забележавте дека децата сакаат да истражуваат и се природно љубопитни? Нашата работа како „наставници“, без разлика дали тоа значи родители, училишни наставници или старатели е да им обезбедиме значајни начини да го откријат и истражуваат светот околу нив. Забавен научен центар за предучилишна возраст или табела за откривање е одличен за да ги вклучите децата со едноставни STEM активности дома или во училницата!

Забавни НАЧИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ПРЕДУЧИЛИШЕН НАУЧЕН ЦЕНТАР

ЗОШТО Е ВАЖНО ДА СЕ ИМА НАУЧЕН ЦЕНТАР?

Научен центар или маса за откривање за мали деца е одличен начин за децата да истражуваат, набљудуваат и истражуваат нивните интереси со сопствено темпо . Овие центри или табели обично се полни со материјали погодни за деца на кои не им е потребен постојан надзор од возрасни.

Научниот центар може да има општа или специфична тема во зависност од тековната сезона, интереси или планови за часови! Обично, на децата им е дозволено да истражуваат што ги интересира и да набљудуваат и експериментираат без активности предводени од возрасни.

Еве неколку клучни придобивки од научниот центар! За време на користењето на научниот центар, децата…

 • Учат како да користат различни секојдневни научни алатки
 • Сортирање и класифицирање на различни материјали и забележување карактеристики што ги разликуваат предметите
 • Мерење со помош на нестандардни мерни алатки како што се унификсни коцки или вага, но може да вклучи и употреба налинијари за стандардно мерење
 • Градење, инженерство и градење со различни материјали додека се учи за познати знаменитости, мостови и други структури
 • Набљудување и испитување на објекти и гледање каде се вклопуваат во светот
 • Цртање на она што го гледаат преку собирање податоци и анализирање на она што се случува
 • Правење предвидувања за тоа што ќе се случи (Дали ќе потоне или ќе лебди? Дали е магнетно?)
 • Разговор и споделување со врсниците за тоа што гледаат и прават
 • Решавање проблеми и работа преку нивните идеи
 • Возбудени да дознаат повеќе и да дознаат повеќе

ИДЕИ ЗА ПРЕТУЧИЛИШНИ НАУЧНИ ЦЕНТАРИ

Категориите за предучилишни научни центри варираат од физички науки до наука за животот до науки за Земјата и вселената. Класичните теми вклучуваат животни циклуси, како растат растенијата или делови од растение, временски услови, семиња, простор, сè за мене, научниците

Забавен вовед во научната табела може да биде поставување на „Наука Tools“ центар со картичките со слики подолу, лабораториски мантили, заштитни очила, линијари, лупи, пластични епрувети, вага и различни предмети за набљудување, испитување и мерење!

Погрижете се да извлечат што е можно повеќе сликовници на избраната тема на научниот центар за да ги има на располагање. Една од задачите на научникот е да истражува што учат!

ДИНОСАУРСИ

Еве ја нашата тема на диносауруситетабела за откривање да оди со единица за што друго, диносауруси! Лесни и отворени, практични активности за децата да ги истражуваат и откријат.

ПРОВЕРЕТЕ ИСТО: Активности со диносауруси за деца од предучилишна возраст

5 сетила

Поставете табела за откривање 5 сетила што им овозможува на децата да ги истражуваат своите 5 сетила {вкусот треба да се надгледува} со свое темпо! Активностите со 5 сетила се пријатни за воведување на децата од предучилишна возраст во едноставната практика на набљудување на светот околу нив.

ПАДЕН

Едноставна табела за есенски активности за практична сензорна игра и учење! Толку лесни и полни со прекрасни можности за учење за вашето дете.

ТЕМА ЗА ФЕРМА

Има толку многу интересни аспекти за животот на фармата од садење и берба до различните машини што се користат. Овде создадовме практичен научен центар со тема на фарма.

СВЕТЛИНА

Поставете лесен научен послужавник во вашиот центар за да истражувате светлина, призми и виножита со едноставни материјали кои исто така поттикнуваат малку уметност.

ПРИРОДА

Науката е забавна и на отворено! Проверете како поставивме област за откривање наука и природа на отворено.

МАГНЕТИ

Поставувањето центар за магнети без неред е одличен начин да се подготвите за група деца кои користат материјалите. Нередот е целосно содржан, но учењето не е!

Друга опција за истражување на магнети е нашата табела за откривање магнети која им овозможува на децата да истражуваатмагнети на различни начини.

ЛУПА

Лупата е меѓу најдобрите научни алатки за рано учење што можете да му ги дадете на млад научник. Обидете се со табела за откривање со лупа во вашиот научен центар и проверете ги вештините за набљудување!

ИГРАЊЕ НА ОГЛЕДАЛО

Малите деца сакаат да си играат со огледала и да гледаат во рефлексии, па зошто да не создадете тема за огледало научен центар?

РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИЈАЛИ

Ќе бидете воодушевени кога знаете дека можете да направите многу STEM активности со рециклирани материјали! Едноставно поставете кутија со материјали за рециклирање и неколку едноставни STEM предизвици за печатење.

ROCKS

Децата сакаат карпи. Мојот син го прави тоа, а научниот центар за истражување на карпи е совршен за мали раце!

КАКО ДА ПОСТАВИТЕ НАУЧНА ЛАБОТАРИЈА

Дополнително, ако сакате да поставите едноставна научна лабораторија, видете како ние го направивме наше и со какви залихи го наполнивме и ние!

Повеќе ИДЕИ ЗА ПРЕДУЧИЛИШТЕ

 • Предучилишни научни експерименти
 • Предучилишни активности за Денот на планетата Земја
 • Активности на растенијата
 • Книги за предучилишна возраст & засилувач; Резервирајте Активности
 • Активности за времето
 • Вселенски активности

Кликнете на фотографијата подолу за да проверите тони одлични научни идеи.

Скролај на врв